Logo

De tafeltennissers van Itass DTK '70 zijn zo goed als zeker uitgeschakeld voor het bereiken van de play-offs in de eredivisie. Waar een ruime zege tegen Pecos noodzakelijk was, werd er zaterdag slechts een 3-3 gelijkspel uit het vuur gesleept. Speler/coach Peter Verweij gelooft niet meer dat zijn ploeg, met nog één duel te gaan, een plek bij de eerste zes gaat behalen.

De Drentse formatie stuit op de slotdag van de reguliere competitie immers nog op kampioen Enjoy&Deploy Taverzo, dat momenteel ongeslagen aan kop gaat. Te verwachten is dat er voor DTK '70 tegen die ploeg weinig eer valt te behalen, waardoor er in het voorjaar gespeeld moet worden voor handhaving.

Mocht het effectief zo zijn dat DTK '70 de play-offs niet haalt, dan is dat een fikse domper voor de club. Met het halen van Vanrossomme werd namelijk ingezet op een hoge klassering in de eredivisie, maar de jonge Belg zakt volledig door het ijs. Verweij: "Hij werd gehaald als kopman, maar heeft dat niet kunnen waarmaken. Onbegrijpelijk voor iemand die onlangs nog in de Belgische selectie zat en won van topspelers. Hij is minder gaan trainen omdat hij is gaan studeren, maar ik wist niet dat hij qua spel zo ver terug kon vallen." Ook tegen Pecos verloor Vanrossomme weer een partij. Na winst op Waterreus, verloor hij zijn tweede partij van Tan.

Verweij kende tevens een slechte dag. Na zijn formidabele optreden van vorige week, kwam de routinier er tegen Pecos niet aan te pas. "Het was verschrikkelijk slecht en niet om aan te zien." Chung was de enige speler die nog een behoorlijk niveau etaleerde. Hij won beide partijen en zorgde er zo voor dat DTK '70 niet met een nederlaag huiswaarts keerde.

Voor Verweij was er maar één conclusie na afloop: "We spelen te wisselvallig en als onze kopman ook niet kan brengen waarvoor hij is gehaald, dan verdienen we het niet om in de play-offs te spelen."