Logo

De tafeltennissers van Itass DTK '70 hebben hun laatste duel in de reguliere competitie verloren. In Klazienaveen was landskampioen Enjoy&Deploy Taverzo met 1-5 te sterk. De Drenten missen de play-offs en komen in het nieuwe jaar uit in de eredivisie B.

DTK’70 had alleen nog een threoretische kans om de play-offs te bereiken, maar het werd al snel duidelijk dat de gasten uit Zoetermeer heer en meester waren. In de beginfase beet de thuisploeg nog flink van zich af. Emilien Vanrossomme miste een matchpoint tegen Rajko Gommers en verloor alsnog met 11-9 in de vijfde game. Chung Wai-Lung won daarna wel knap van Borna Kovac (3-2) en Bas Hergelink speelde – ondanks verlies – een puike partij tegen Jan Zibrat. Daarna was het snel afgelopen met het verweer van de ploeg van speler/coach Peter Verweij en speelden de gasten zich in een rap tempo naar een ruime overwinning.

Verweij had toch nog een leuke wedstrijd gezien, waarin scherp werd gespeeld. "Je kon duidelijk zien dat het geen oefenpotje was. In de beginfase konden we het nog bijbenen, maar daarna was het verschil in kwaliteit duidelijk te zien."

DTK’70 komt in januari van het nieuwe jaar uit in de eredivisie B samen met Pecos, Scylla, Zwolle en de kampioenen van de eerste divisie (Avanti en JCV). Na een hele competitie handhaven de nummers een en twee zich op het hoogste niveau. De nummer drie speelt een barragewedstrijd, terwijl de nummers vier tot en met zes degraderen naar de eerste divisie.