Logo

De tafeltennissers van Itass DTK '70 hebben ook hun tweede wedstrijd in de Eredivisie B gewonnen. In Klazienaveen zegevierde de ploeg van speler/coach Peter Verweij met 4-2 over Pecos uit Oegstgeest. Vorige week startten de Drenten al met een zege op Zwolle.

DTK '70 ligt met twee zeges op zak mooi op koers voor handhaving op het hoogste niveau. Verweij ziet Zwolle en Pecos ook als concurrenten: "Het zijn beide ploegen die ook de ambitie hebben om zich direct te handhaven. Als je dan met twee zeges kunt starten mag je best tevreden zijn."

Toch zal ook Verweij hem even geknepen hebben toen Chung de openingspartij verloor van Stellan Smid. "Daar reken je natuurlijk niet op, want we gingen er van uit dat Chung die partij zou winnen. Gelukkig konden we ons vrij snel herstellen." Vier partijen op rij werden gewonnen, waaronder wederom twee winstpartijen voor Bas Hergelink, die nog steeds ongeslagen is. Hij bond nu Waterreus en Smid aan de zegekar. Verweij: "Je kan bij hem heel goed zien wat zeges met het vertrouwen doen. Ook Chung heeft dat nodig. Ik ben er van overtuigd dat ook hij binnenkort nog beter gaat spelen’"

Pecos kon pas in de laatste partij weer wat terug doen. In de leukste partij van de avond versloeg Waterreus Vanrossomme (3-2). Verweij was – ondanks de nederlaag van de Belg – in zijn nopjes met de zege. "Ik had die partij natuurlijk liever willen winnen. Maar ik ben met een 4-2 zege dik tevreden. Misschien hebben we wel ietsjes te veel gekregen."

 

4 - 2 Itass De Treffers '70 - Pecos
0-1CHUNG Wai-Lung (9)-Stellan SMID (58)1-3
1-1E. VANROSSOMME (19)-Antony NADER (38)3-0
2-1Bas HERGELINK (39)-René WATERREUS (33)3-1
3-1CHUNG Wai-Lung (9)-Antony NADER (38)3-1
4-1Bas HERGELINK (39)-Stellan SMID (58)3-1
4-2E. VANROSSOMME (19)-René WATERREUS (33)2-3