Logo

Borussia Düsseldorf moet voor het tweede jaar op rij de Europese strijd verder zetten in de ETTU Cup. De nederlaag tegen Niederösterreich van het voorbije weekend was er te veel aan voor de veelkampioen.

Vorig jaar kampte de Duitse ploeg met een te hoge blessurelast om haar kansen in de Champions League te kunnen verdedigen. Dit jaar opende het nochtans met een nipt verlies in Oostenrijk door ziekte van Boll, maar verscheen het team zowel in Frankrijk tegen Chartres als thuis tegen Niederosterreich wel voltallig aan tafel. Het mocht echter niet baten, want in beide wedstrijden kon Düsseldorf geen enkele individuele partij winnend afsluiten. Zelfs Daniel Habesohn bleek vrijdag te sterk voor Timo Boll. Zonder zege is Borussia – met nog twee speelronden te gaan – nu reeds verwezen naar een herkansing in de ETTU Cup.

Dat lijkt ook voor de landgenoten uit Ochsenhausen het geval. In groep A is Orenburg logischerwijs te sterk, maar het Franse Angers wist in November nog met 3-0 te winnen. Liebherr Ochsenhausen speelt dit weekend tegen Orenburg en kan de spanning in deze groep er terug in stunten, maar de vormpeil in de Bundesliga doet het ergste vermoeden. Alles zal dus afhangen van het laatste duel thuis tegen Angers, waar maximaal twee sets verloren mogen gaan.

Frankrijk ook boven in groep B, waar Pontoise-Cergy zich als derde geplaatste team zowaar aan de leiding bevindt met even veel punten als het Russische UMMC. Ook hier is een Duitse ploeg (Saarbrücken) slachtoffer van dienst. Het team met reservist Cédric Nuytinck liet zich afgelopen weekend gelukkig niet verrassen door kneusje Eslov Ai dat hoogstwaarschijnlijk niet Europees zal overwinteren.

De spannendste groep is ongetwijfeld groep C, waar Werder Bremen momenteel de leiding neemt met twee zeges uit drie wedstrijden. De Oostenrijkse nieuwkomer Walter Wels leed al twee nederlagen, maar staat dankzij een wedstrijd meer voorlopig wel voor het Franse Hennebont.

 

Spanning eveneens bij de dames in groep A, waar enkel het lot van het Franse Metz al is bezegeld. De Franse meisjes kwamen net te kort om zich te mengen in de strijd om de plaatsen voor de halve finales met het Turkse Fenerbahce, het Duitse Berlin Eastside en het Oostenrijkse Ströck. Deze drie teams hebben – met nog een speelweek te gaan – allen acht punten behaald.

Titelverdediger Linz AG (Oostenrijk) is momenteel dus als enige zeker van deelname aan de halve finales bij de dames. Tarnobrzeg en Tyumen zullen in het weekend van 20 december onderling uitmaken wie als tweede team uit groep B zich daar bij zal kunnen scharen. Het Wit-Russische Tyumen zal maximaal drie sets mogen prijsgeven verspreid over drie duels. Voor Budaorsi – vorig seizoen nog verrassende finalist – zit het Europees avontuur er op een wedstrijd na op.