Logo

Frankrijk is op dit moment het sterkste land in de Europese Champions League. Na het voorbije weekend zijn reeds twee teams zeker van de kwartfinales, nummer drie heeft voldoende aan drie setzeges terwijl het vierde zich normaliter moet plaatsen met winst op de laatste speeldag.

Chartres staat in groep D zelfs op groepswinst. Groepsfavoriet Düsseldorf stelde er zwaar teleur en eindigt sowieso derde. Tegen het Oostenrijkse Niederösterreich hebben de Fransen genoeg aan een individuele zege om als groepswinnaar door te stoten naar de kwartfinales.

Pontoise-Cergy is de tweede zekerheid voor de Fransen. Saarbrücken kon haar rol als tweede geplaatste in poule B niet waarmaken in een groep waar UMMC ook reeds zeker is van een plaats bij de beste acht. Nieuwkomer Eslov Ai kwam te kort in deze groep.

Titelfavoriet Orenburg won met overtuiging groep A. Ochsenhausen kwam er in deze groep niet aan te pas met vier nederlagen zonder individuele winst. Toch kan het Angers nog naar de ETTU Cup verwijzen, maar dan mag het maximaal een set prijsgeven. Gaan er twee verloren over de hele wedstrijd, dan wordt het punten tellen geblazen.

Werder Bremen is zo de enige zekere Duitse vertegenwoordiger in de kwartfinales. Het krijgt daarbij normaal het gezelschap van Hennebont, het laatste Franse team. De Oostenrijkse nieuwkomer Walter Wels maakte een goede beurt in poule C, maar moet met 0-3 bij de Fransen winnen om zich bij de laatste acht te stunten.