Logo

De Franse titelverdediger Pontoise Cergy heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Europese Champions League. Het verloor met nipte cijfers de dubbele confrontatie met Borussia Düsseldorf.

Vorige week leek het team van Wang Jian Jun, ex-Villette, nog een goede zaak gedaan te hebben met een 3-1 thuisoverwinning tegen de Duitse landskampioen, maar in Düsseldorf kon Timo Boll aan de zijde van Panagiotis Gionis en Achanta Kamal het tij keren. Ook deze wedstrijd eindigde op een 3-1 overwinning voor de thuisploeg waardoor het aantal gewonnen sets het verschil zou maken. De tienvoudige Europese kampioen was daarin de betere door op bezoek bij Pontoise een set meer te winnen.

Frankrijk heeft niettemin een team in de halve finales, want Chartres wist met twee overwinningen het Russische UMMC uit te schakelen. Orenburg is logischerwijs ook van de partij bij de laatste vier na twee ruime zeges op Saarbrücken. Het Oostenrijkse Niederösterreich spint garen bij het succes van het Oostenrijkse landenteam dat verrassend de finale haalde tijdens de recente Wereldbeker. Habeoshn en Fegerl versloegen het Poolse Bogoria twee maal met 3-1.