Logo

Gazprom Fakkel Orenburg heeft de leiding in groep A van de Champions League teruggenomen.

De titelverdediger verloor tijdens de eerste ronde opvallend van het Oostenrijkse Walter Wels, maar heeft in de terugwedstrijd orde op zaken gesteld. Het Russische team won op bezoek in Wels met 0-3 van de medeleider. Met deze zege grijpt Orenburg (eindelijk) de leiding in groep A, voor de Oostenrijkers. Het Duitse Saarbrücken won op bezoek bij Angers en vindt aansluiting bij Walter Wels in de strijd om de tweede plaats.

Rusland prijkt ook op een in groep B, na de zege van UMMC op bezoek bij Hennebont. Het Poolse Grudziadz houdt zichzelf in de race om Europees te overwinteren op het hoogste niveau dankzij een 3-0 overwinning op concurrent Niederösterreich.

Eslovs Ai blijft in groep C voorlopig ongeslagen aan kop, na een 3-1 overwinning tegen rode lantaarn Torun (Polen). De Franse kampioen Pontoise-Cergy boekte een belangrijke overwinning door Werder Bremen thuis te kloppen. Beide teams volgen nu op twee punten van de Zweedse leider.

In groep D tenslotte behoudt Chartres de maximale score na een felbevochten 2-3 overwinning op bezoek bij debutant Ostrov. Ook de Duitse veelvraat Düsseldorf won slechts nipt haar Poolse verplaatsing naar Bogoria. Voor Boll en co een opsteker, want in de eigen competitie loopt het - omwille van blessures - niet goed.