Logo

De Spaanse dames van UCAM Cartagena prijken momenteel op de eerste plaats in groep B van de Champions League voor dames.

Op papier is de Spaanse landskampioen het zwakke zusje in een reeks met het Oostenrijkse Ströck en het Hongaarse Szekszard, maar na het verlies in de openingspartij tegen Ströck bleef Cartagena nu voor de tweede maal ongeslagen. Ströck staat momenteel op de tweede plaats.

In groep D gaat het niet goed met Linz. Het Oostenrijkse team bereikte vorig seizoen nog de halve finale, maar haalde in de heenronde slechts drie punten uit twee wedstrijden. De Poolse dames van Tarnobrzeg staan momenteel aan de leiding na hun winst op Lille Metropole. Linz heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan haar tegenstanders.

Berlin Eastside (groep A) en Fenerbahce (groep C) presteren wel naar verwachting in hun poules. Van de twee groepsfavorieten blijven enkel de Duitse dames ongeslagen. Beide teams zijn al zeker van een plaats in de kwartfinales. In groep C is Metz ook al zeker van een plaats bij de beste acht teams, want het Hongaarse Postas kon nog geen enkele keer winnen. In groep A heeft Saint-Quentin (Frankrijk) voorlopig de beste papieren ten opzichte van de Turkse dames van Bursa.