Logo

Ook Borussia Düsseldorf verwezen naar ETTU Cup

 

La Villette heeft bijna kunnen stunten in haar eigen Spiroudôme, maar kwam aan de eindmeet net te kort. Borussia Düsseldorf zal haar titel in de Europese Champions League niet verlengen. Het verloor een derde maal in deze campagne, één maal te veel.

 

Aan Wang Jian Jun zal het missen van de kwartfinale van de Champions League niet liggen. De Chinees in Belgische loondienst won zijn beide wedstrijden met 3-0. Zowel Per Gerell als Damien Eloi moesten er aan geloven. Kou Lei kwam als derde man, opnieuw, net dat tikkeltje te kort om zijn wedstrijd in zijn voordeel te beslechten. Vechter Jean-Michel Saive kwam tegen Eloi eveneens net te kort om het verschil te maken en verloor in vier games. In de beslissende vijfde wedstrijd lag alle druk én hoop op de schouders van de speler/coach. Jean-Mi toonde voor het laatst dit seizoen in de Champions League dat je altijd met hem rekening moet houden. Dat deed de Zweed Gerell ook, maar hij kon, net als in Frankrijk, pas in de belle definitief afstand nemen van onze landgenoot.

Een spijtige 2-3 nederlaag, die een sinds 1990 ononderbroken reeks plaatsingen voor de kwartfinales van de Champions League stopt. La Villette mag Europees wel overwinteren dankzij een ticket voor de ETTU Cup. Saarbrücken versloeg immers het Kroatische Dr. CASL uit Zagreb, eveneens met het kleinste verschil, en kaapt zo het felbegeerde ticket voor de kwartfinale van de Champions League voor de neus van onze landgenoten weg. De ETTU Cup belooft trouwens niet saai te worden in de eindstrijd. Naast de Carolo's werden ook Borussia Düsseldorf én Ochsenhausen naar de tweede Europese beker verwezen na het voorbije weekend.

Op bezoek bij het Franse Istres kon de Nederlandse coach Danny Heister immers nog steeds geen beroep doen op zijn absolute kopman Timo Boll. Tot overmaat van ramp konden zelfs derde man Patrick Baum en vierde man Jakob Janas niet aantreden. Heister trad zelf noodgedwongen aan, naast de eigenlijk nog steeds recupererende tweede man Süss. Ondanks deze zware handicap moest Istres wel tot het uiterste gaan om de thuiszege veilig te stellen. De jonge Quentin Robinot moest immers voor beide aanwezige spelers onder doen. Chen Jian versloeg Süss en Heister wel, terwijl Christophe Legout als derde man een walk-over kreeg.

Ondanks deze nederlaag behielden de Duitsers wel mogelijkheden om door te stoten naar de kwartfinales van de Champions League, maar dan moest leider Bogoria thuis winnen van Niederösterreich. De Polen misten Oh Sang Eun en dat brak hen zuur op. De Oostenrijkers wonnen in extremis dankzij een zege van Chen Weixing tegen de jonge Fertikowski. Bogoria en Niederösterreich eindigen zo respectievelijk tweede en eerste. Düsseldorf is door haar zware blessureleed verwezen naar de ETTU Cup.

De voormalige coach van La Villette, Dubravko Skoric, zal zijn debuut bij het Duitse Ochsenhausen wellicht anders voorgesteld hebben. De succescoach van de Carolo's zal eveneens in de ETTU Cup moeten aantreden na een 1-3 thuisverlies tegen Pontoise, dat zo het ticket voor de kwartfinale voor de neus van de Duitsers wegkaapt. UMMC werd op bezoek in Tsjechië bij Lokomotiva slechts lichtjes bedreigd.

Orenburg is hierdoor dé kandidaat bij uitstek voor de eindzege in deze editie van de Champions League. De Russen moesten de voorbije twee seizoenen enkel buigen voor Düsseldorf en bleven bovendien zo goed als ongeslagen in hun groep. Tijdens de laatste wedstrijd kregen Ovtcharov en Smirnov rust toegekend. Vladi kreeg ditmaal de steun van Kuzmin en Adrianov. "Mr. Champions League" moest in de openingswedstrijd nipt de duimen leggen tegen Michal Obeslo, maar Fedor Kuzmin redde de Russische eer dankzij een 3-0 zege tegen Tomas Tregler. Meer kregen de bezoekers, die al zeker waren van groepswinst, niet in Praag. De Tsjechen veroveren dankzij deze gulle winstpartij wel het ticket voor de ETTU Cup. Levallois heeft het tweede ticket voor de kwartfinales van de Champions League te pakken, ondanks een thuisnederlaag tegen het Duitse Grenzau.