Logo

Düsseldorf nog niet zeker van kwartfinales

Borussia Düsseldorf beleeft een bijzonder zwaar seizoen. Bij aanvang ervan konden de Duitsers niet rekenen op Christian Süss, nu blijft Boll al een tijdje aan de kant.

 

Net als in de tweede ronde bleef Bogoria de Duitsers de baas in het onderlinge duel. Ditmaal traden de Polen zelfs aan zonder Oh Sang Eun en kon het in Düsseldorf met 1-3 winnen. Bogoria zelf is, ondanks de leiderspositie in groep A, nog niet zeker van de kwartfinale. Het Franse Istres is na het verlies tegen Niederösterreich Europees wel definitief uitgeschakeld. De wedstrijd tussen de Oostenrijkers en Bogoria zal de belangrijkste factor zijn in de verdeling van de twee tickets voor de kwartfinales van de Champions League en het vangnet van de ETTU Cup.

Het Russische UMMC Ekatarinaburg is met een vijfde zege uit evenveel wedstrijden zeker van de groepswinst in groep B. Ochsenhausen bood nochtans goed weerwerk, maar mede dankzij een wederopkerende en gretige Michael Maze bleven de Russen vrijdagavond ongeslagen. Het andere ticket voor de kwartfinales wordt verdeeld tussen de Duitsers en het Franse Pontoise in het onderlinge duel van de zesde ronde. Lokomotiva moet thuis al stunten tegen UMMC wil het nog een kans maken op de ETTU Cup.

Dat Villette haar kansen gaaf houdt voor een Europese overwintering was dinsdag al duidelijk na de thuisoverwinning tegen Zagreb. Chartres blijft in groep C ongeslagen na een bijzonder nipte 3-2 thuiswinst tegen Saarbrücken. Als de Duitsers hun favorietenrol waarmaken op de laatste speeldag tegen Zagreb, hoeven de Carolingers niet te winnen bij leider Chartres om door te stoten naar de ETTU Cup. Bij een stuntwinst in Frankrijk en verlies van de Duitsers wacht zelfs een ticket voor de kwartfinales van de Champions League.

Titeluitdager Orenburg maakt haar favorietenrol in groep D meer dan waar. Het heeft tot nu toe slechts een individuele wedstrijd uit handen moeten geven. Dat huzarenstukje kon het Franse Levallois dit weekend niet herhalen op Russische bodem. Beide teams hebben wel hun ticket voor de kwartfinales op zak. Behoudens een stuntwinst van het Duitse Grenzau tegen de Fransen, gaat het ticket voor de ETTU Cup naar de Tsjechen van El Nino. Zij wisten een 3-1 nederlaag in de eerste onderlinge ontmoeting met de Duitsers weg te vegen met een clean sheet.