Logo

Tweede zege in Champions League opent deuren voor La Villette Charleroi

 

De heren van La Villette Charleroi hebben dinsdagavond een tweede overwinning geboekt in de Europese Champions League. Na de stunt in het Duitse Saarbrücken gingen Saive en co deze maal thuis voorbij Dr. CASL Zagreb.

 

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de vijfde speeldag in de groepsfase van de Europese Champions League ontving de Belgische landskampioen dinsdagavond het Kroatische Zagreb. Het werd een thriller van formaat, te beginnen met de allereerste partij van de dag tussen Wang Jian Jun en Tan Ruiwu.

De strijd werd in elke set met het kleinste verschil beslecht en elke speler wist de nodige setballen te redden. Een 10-6 voorsprong in de vijfde was echter onvoldoende vor "JiJi" om het eerste punt te scoren voor de thuisploeg. Tan redde er in totaal zes in de belle om met 12-14 de bezoekers op voorsprong te brengen. Het is in punten de langste rally uit de recente geschiedenis van de Champions League. De wedstrijd telde maar liefst 116 punten. Het is van 8 oktober 2010 geleden dat een wedstrijd de mijlpaal van 110 gespeelde punten overschreed (Alexei Smirnov - Robert Gardos: 3-2; 112 punten)

Jean-Michel Saive was daarna nauwelijks partij voor Zeng Jia waardoor de Carolo's voor een aartsmoeilijke opdracht stonden om te kunnen blijven dromen van een overwintering op Europees niveau: de drie volgende partijen winnen.

Kou Lei zette de eerste stap naar die droom door in drie sets voorbij Tomislav Kolarek te gaan. De bezoeker was in de heenwedstrijd nog in vijf sets te sterk. Wang had dan weer geen enkel probleem met het spel van Zeng: de bordjes staan opnieuw gelijk.

Speler/coach Jean-Michel Saive kon, net als in Duitsland, de held van de dag worden. In een verbeten strijd vloerde hij Tan Ruiwu in vier sets. Feest in de Spiroudôme met de tweede zege van het Europese seizoen.

De Carolo's staan momenteel op een onverwachte tweede plaats, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld ten opzichte van Saarbrücken, dat op 9 december op bezoek gaat bij leider Chartres.

La Villette Charleroi - Dr. CASL Zagreb 3 - 2
WANG Jian Jun - TAN Ruiwu 2 - 3 10, 11, -10, -10, -12
Jean-Michel SAIVE - ZENG Jia 0 - 3 -7, -6, -5
KOU Lei - Tomislav KOLAREK 3 - 0 9, 5, 8
WANG Jian Jun - ZENG Jia 3 - 0 5, 6, 8
Jean-Michel SAIVE - TAN Ruiwu 3 - 1 7, -6, 5, 7