Logo

Jean-Michel Saive brengt La Villette op een punt van de halve finale na een thriller tegen Gionis.

De Griek Gionis was in de heenwedstrijd nog in vier sets sterker dan de Belgische Kampioen. Saive is sindsdien echter steeds beter beginnen spelen.

Set 1

Saive start, net als in Frankrijk, goed tegen Gionis en staat eerder makkelijk 3-0 voor. Een voorsprong die hij dankzij solide spel en de foutenlast van de Griek kan vergroten tot 7-1. Panagiotis wijzigt dan zijn speltechniek en begint ook aan te vallen, wat hem terug in de wedstrijd brengt (7-5). Saive gebruikt de nieuwe speelwijze van de Griek om hem in de fout te lokken (9-7) en kan zo twee setballen veroveren. Met een sterke opslag staat hij op voorsprong.

Set 2

De Belgische kampioen bevestigt zijn huidige form door ook in de tweede set 3-0 voor te komen. Hij wisselt zijn spel meer af dan in de eerste set en kan Gionis daardoor meer verrassen (6-2). Na een prachtige rally waarbij het Saive is die de ballen van de Griek constant terugbrengt gaat het punt naar de bezoekers door een kantbal. Jean-Mi verliest de volgende twee punten eveneens door een licht concentratieverlies. Het publiek montert de 22-voudig landskampioen op, waarna Saive bedankt met een nieuw punt (7-5). Beide spelers houden elkaar dan in evenwicht (9-7). Maar Saive beslist deze set met twee punten op rij.

Set 3

Ook in de derde set komt Saive dankzij zijn solide, maar steeds wisselende aanvalsspel 3-1 voor. Net als bij Wang grijpt de Franse coach in bij een 4-1 achterstand voor zijn poulain. Gionis weet vanaf dan zich opnieuw in de wedstrijd te knokken, maar komt niet langszij Jean-Mi (6-4). Ook geluksballen helpen de Griek niet want de reflexen van Saive staan scherp (8-6). Pas bij 8-8 komt Gionis langszij een stilaan vermoeide Saive die bij elke aanval steeds zwaarder begint te kreunen. Bij 9-9 schaart het publiek zich achter de thuisspeler, die het voordeel van de opslag heeft maar niet kan gebruiken (9-11).

Set 4

Gionis weet in de vierde set eindelijk als eerste het punt te scoren. Saive kiest tussen zijn aanvallen door voor een korte plaatsbal, maar kan ze niet laag genoeg houden. Voor de Griek telkens het sein om voor een geslaagde aanval te kiezen (2-4). Jean-Mi maakt nu regelmatiger fouten (3-6), terwijl Gionis zich steeds beter in de wedstrijd voelt (4-7). Verder uitlopen kan de bezoeker niet. Saive blijft voldoende druk op de verdediger plaatsen (6-8) en komt na een aanvallende misser van zijn tegenstander eindelijk langszij (8-8). Met agressief spel kan de Griek toch twee setballen veroveren (8-10). De tweede kan de Griek met een aanval op het lichaam omzetten.

Set 5 (belle)

De Griek start de beslissende set wervelend en laat Saive snel achter zich (0-3). Skoric grijpt in met een time-out voor de Belg in de hoop het tij te keren. Jean-Michel kan het eerstvolgende punt wel scoren, maar kijkt daarna weer aan tegen een bijzonder sterke aanval van de Gionis (1-4). Ook bij de kantwissel (3-5) is het een aanval van de Griek die Saive een vloek ontroept. Panagiotis grijpt dan opnieuw de macht met zijn aanvallend spel (3-6) en vermoeit Saive verder met een lange rally (4-6). De speler van Angers loopt zelfs om in zijn rughand om bijzonder sterk aan te vallen en legt de druk steeds meer op de schouders van Saive (4-8). De Belg is zijn vechtlust echter niet verloren (7-9) en komt met een kantbal en een fout van de Griek langszij (9-9). Jean-Mi gebruikt de eigen opslag om het spel opnieuw naar zich toe te trekken (10-9) waarna het publiek luidkeels achter haar lieveling staat die met opnieuw prachtig aanvallend spel het pleit alsnog voor zich wint.