Logo

De eerste finale in de Champions League tussen FSV Kroppach (Dui) en MF Services/Fuerst moet worden overgespeeld. Zo luidde vandaag het antwoord van de Board of Justice van de ETTU op het beroep dat MF Services/Fuerst had aangetekend.

Het beroep van de Heerlense vereniging volgde op de eerste uitspraak van de CL-competitieider van de ETTU die de eerste finale wel rechtsgeldig verklaardde ondanks het feit dat de finale niet geleid werd door neutrale scheidsrechters. Zoals bekend kwamen bij de eerste CL-finale in Kroppach de Luxemburgse scheidsrechters niet opdagen en werd de wedstrijd geleid door ter plekke (toevallig) aanwezige Duitse scheidsrechters.

Bron: http://www.tafeltennis.nu/

Reageer op dit artikel

Lid van het management team van MF Services, Rene Daniels, reageerde verheugd. "We zijn op alle punten van ons beroep in het gelijk gesteld. De Board of Justice vindt ook dat het niet kan zijn dat een Champions League-finale door scheidsrechters uit het land van een van de finalisten geleid kan worden. We zijn er trots op dat ons beroep, dat professioneel en met behulp van juristen is opgsteld, gehonoreerd wordt. Maar vooral ook voor onze speelsters en fans zijn we blij. Zij waren gefrusteerd door alle voorvallen en commotie. Je speelt niet een heel jaar Champions League om dan zo te eindigen".

Wanneer de wedstrijd wordt overgespeeld is nog niet bekend. De Board of Justice heeft het organiserende comite van de ETTU gevraagd om dinsdag 25 april a.s. een uitspraak te doen over de datum van de replay.

Wederom Daniels: "Wij zullen dit weekend in contact treden met Kroppach. Het is ook in hun belang dat er een datum wordt vastgesteld die past in het programma van beide teams. De finale in Heerlen is in ieder geval op 11 april. Of de replay wordt gespeeld voor of na die datum is nog niet bekend. Maar voor ons zijn alle opties open".