Logo

De ETTU-competitieleider van de Champions League, de heer Madsen (Denemarken), heeft het protest van MF Services/Fürst Heerlen verworpen. In zijn optiek is de finale, ook onder leiding van niet-neutrale scheidsrechters, op normale wijze verlopen en ziet hij geen aanleiding om de uitslag te herzien.

Bron: http://www.ttnieuws.nl/

Reageer op dit artikel

Herman Friskes, teammanager van MF Services/Fürst, reageert verbaasd en teleurgesteld: "Ik ben verbaasd dat een zorgvuldig opgebouwd protest binnen 24 uur van tafel wordt geveegd. Ook ben ik teleurgesteld dat de ETTU blijkbaar met twee maten meet waar het gaat om toepassing van haar eigen regels. In de halve finale werd de tegenstander van Kroppach (op protest van Kroppach) bestraft met een 0-3 reglementaire nederlaag omdat de lichtsterkte niet aan de regeltjes voldeed.. Maar de het ontbreken van neutrale scheidsrechters (in datzelfde reglement eveneens uitdrukkelijk vastgelegd) mag de ETTU kennelijk aan de laars lappen. De ETTU gooit al onze argumenten van tafel zonder daadwerkelijke onderbouwing".

MF Services/Fürst gaat in beroep tegen de afwijzing van het protest. Opnieuw Friskes: "Uiteraard gaan we hier niet mee akkoord. Het druist in tegen alle wetten van de sport dat een EC finale niet wordt geleid door neutrale scheidsrechters. Wij constateren dat ons protest niet zorgvuldig en niet juist is geïnterpreteerd. De ETTU bagatelliseert sterk hetgeen is gebeurd en gaat voorbij aan haar eigen richtlijnen. En maakt de indruk alleen maar haar straatje schoon te willen vegen. Wij zullen dus in beroep gaan en vertrouwen er vooralsnog op dat in de beroepsfase wel op evenwichtige wijze naar deze zaak wordt gekeken. Ik sluit zelfs niet uit dat wij naar het hoogste orgaan in de sport zullen stappen, het CAS (Hoger Sporttribunaal) in Lausanne als ons beroep ook afgewezen zou worden. Wij vinden het onvoorstelbaar dat de ETTU niet direct al heeft besloten tot een replay en denken dat wij in hoger beroep en indien nodig in uiterste instantie een horend oor zullen vinden voor ons standpunt".