Logo

Robin Saudemont verliest eerste wedstrijd bij de junioren

De eerste twee speeldagen van de individuele competitie tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen bracht meteen een slagveld teweeg tussen de Belgische deelnemers. Vooral in het dubbel gemengd viel weinig eer te rapen.

 

Alle duo's met Belgen zijn na twee speeldagen uitgeschakeld. Zo ook Robin Devos met zijn Franse partner Laura Pfefer, vooraf nochtans getipt als outsiders voor de medailles. Ze overleefden de laatste 32 niet in een wedstrijd tegen een Tsjechisch duo. Ook voor Florent Lambiet, met de Roemeense Rosca, was de 1/16de finale het eindpunt.

Eline Loyen hees zich met haar Oostenrijkse partner Levenko ook tot de beste 32, maar moest daarin het onderspit delven tegen de Duitsers Süss en Eise. Anthony Deceuninck en Lisa Lung verloren in diezelfde ronde van het Roemeense duo Anca / Lupu.

Individueel valt vooral de vroege uitschakeling van Robin Saudemont (foto) op. Het nummer 42 van Europa verloor in de erste ronde van de Deen Nielsen (EU-136). Voor Anne Catherine Godefroid, Robin De Clercq en Wendel Depuydt werden logische neerlagen genoteerd in respectievelijk de kwalificaties en de 1ste ronde van het hoofdtornooi. Het trio wist deze ochtend echter ook de eerste ronde van de troostreeks niet te overleven en zijn nu definitief uitgeschakeld.

Nathalie Marchetti en Anne Catherine Godefroid wisten zich zonder te spelen te plaatsen voor 2de ronde van het dubbel bij de meisjes junioren. Het Nederlandse duo kon niet aantreden wegens een ziekenhuisopname van Rianne van Duin.