Logo

De meisjes cadetten hebben na hun makkelijke zege gisteren ook op de tweede dag van de Europese Jeugdkampioenschappen hun wedstrijden gewonnen. Daarmee liggen ze op koers om promotie naar de 1ste divisie af te dwingen.

's Ochtens wisten Lisa Lung en Eline Loyen een logische zege te boeken tegen Luxemburg. Enkel Eline had het moeilijk tegen de eerste speelster van Luxemburg, maar wist zich sterk terug te vechten in het duel. De tweede wedstrijd van de dag tegen Spanje was veel spannender. Alhoewel Lisa niet haar beste niveau haalde, wist ze op karakter haar beide wedstrijden te winnen, waarbij ze op een bepaald moment zelfs twee matchballen moest ophalen. Eline klaarde de klus in de vijfde wedstrijd van het duel, toen ze mentaal een van haar betere wedstrijden speelde. België maakt in deze categorie haar rol als titelfavoriet dus waar en zal morgen in de play-offs 2 strijden voor een plaats bij de beste zestien teams van het tornooi.

Ook de cadetten jongens presteren op niveau. Tsjechië bleek een veel te sterke tegenstander vandaag, waarbij alleen Thibaut Darcis enige kans op een zege had maar uiteindelijk toch moest buigen voor het niveauverschil. Door de derde plaats trad het Belgische team vandaag ook reeds aan in de play-offs 1, waar het Roemenië met 3-1 versloeg. Thibaut speelde opnieuw goed en won zijn beide wedstrijden, terwijl ook het dubbel werd gewonnen. Met deze zege plaatsen de cadetten zich bij de beste zestien van Europa, het vooropgestelde doel.

De jongens junioren speelden tegen Rusland een teleurstellende wedstrijd. Enkel Arthur Bilas kon (opnieuw) de eer redden voor het team. Florent Lambiet had wat pech in de sets die hij verloor, maar speelde uiteindelijk niet bemoedigend. In het laatste duel tegen topfavoriet Frankrijk kregen de jongens een droge 3-0 aangesmeerd. Enkel Lambiet speelde op niveau, maar tegen Frankrijk haalt dat weinig uit. Martin Allegro speelde tot op heden net niet goed genoeg. Met een vierde plaats in de poule ontgoochelen de jongens, waarvan toch werd verwacht dat ze zich bij de beste twaalf zouden plaatsen. Nu wacht een barragewedstrijd tegen een groepswinnaar uit de 2de divisie.

Na het onverwachte verlies tegen Zwitserland gisteren, moesten de meisjes junioren ook tegen Litouwen het onderspit delven. Het werd een bijzonder spannende wedstrijd waarin Nathalie haar naam als kopvrouw alle eer aandeed. Ondanks een felbevochten wedstrijd, moest Marie Maesen in het beslissende duel echter met 9-11 in de vijfde set met wat pech het onderspit delven. Wales werd wel opzij gezet. Nathalie liet opnieuw niks liggen met twee zeges. De meisjes eindigen door de zege van Zwitserland op Litouwen uiteindelijk derde, wat ver onder het gestelde objectief (promotie) ligt en teleurstellend is met het oog op volgend jaar.