Logo

De Belgische delegatie keerde terug van de Europese Kampioenschappen voor veteranen met zes volwaardige en vier troostmedailles uit het Finse Tampere.

Slokoppen waren de dames van 85 jaar en ouder met vijf edelmetalen. Individueel veroverden Irene Hecq en Mireille Migeotte elk een bronzen medaille. Hecq was aan de zijde van de Duitse Lange in de finale van het dubbelspel dan weer beter dan Migeotte en Irma Reynaert. Die laatste veroverde individueel wel het goud in de troostingsreeks.

De meest glansrijke prestatie kwam dan weer van Cécile Ozer (foto, links), die in de zwaarste categorie (dames 40) het goud wist te veroveren. Gedurende het hele tornooi verloor ze amper een set. Ploeggenote Magali Charlier (foto, rechts)bevestigde de sterkte van de Belgische selectie met een bronzen medaille. Samen sneuvelden ze helaas in de kwartfinales van het dubbelspel.

De laatste twee troostmedailes werden veroverd in de consultaties van het dubbelspel bij de heren +85. Het duo Emile Alomaine en Jozef Janssens klopte in de finale van deze reeks hun landgenoten Jozef Broeckaert en Nicolas Neetens. Die laatste legde tevens beslag op het zilver in de individuele troostingsreeks.