Logo

De Belgische jeugdspelers strijden momenteel in Bratislava volop om promotie en medailles tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen. De juniores staan op een zege van het podium in de landencompetitie.

Lisa Lung, Eline Loyen, Margo Degraef en Marie Maesen eindigden tweede in hun poule achter Rusland en plaatsten zich zo rechtstreeks voor de hoofdtabel. Daarin won het deze avond van Spanje met een kwartfinale als gevolg. Als het morgen ook van Turkije wint, is een bronzen medaille een zekerheid.

De junioren jongens zijn op een winstpartij van promotie naar de eerste divisie. Basil Ayaou, Arthur Bilas, Florian Cnudde en Thibaut Darcis wonnen hun poule in de tweede divisie met ruim verschil en versloegen Oekraïne in de play-offs. Met een plaats in de hoofdtabel is het zaak om niet als laatste te eindigen om de promotie veilig te stellen. Een eerste kans tegen Zweden werd niet benut. Morgen wacht een nieuwe tegenstander.

Bij de cadetten staan de meisjes op een zege van het behoud in de eerste divisie. Jana Bernard, Morgane Guidon en Natacha Koszulap eindigden knap gedeeld tweede in hun poule, maar sneuvelden in de eerste ronde van de hoofdtabel tegen Tsjechië. Ook voor hun is het zaak om niet als laatste te eindigen om het behoud in de eerste divisie veilig te stellen.

Minder goed nieuws komt er van de jongens cadetten, die na een derde plaats in hun poule en opeenvolgend verlies tegen Turkije (2-3) en Wit-Rusland (1-3) virtueel zakken naar de tweede divisie. Voor Laurens Devos, Romain Gaspar en Denis Rosier is het nu zaak een ongeslagen status neer te zetten in de tweede en derde fase van het tornooi en een zeventiende plek te bemachtigen. Hun enige kans om de voorlopige degradatie ongedaan te maken. Ze namen alvast een goede start door Noorwegen met 3-0 opzij te zetten in poule M.