Logo

Cedric Nuytinck heeft zich als enige landgenoot geplaatst voor de hoofdtabel tijdens de Europese Kampioenschappen in het Russische Ekatarinaburg. Robin Devos en Florent Lambiet kunnen dankzij een tweede plaats in hun kwalificatiegroep wel nog opgepikt worden als lucky losers.

Nuytinck won zoals verwacht zijn duels tegen Aliaksandr Khanin en Eskild Jorgensen. In de strijd om groepswinst - en het enige zekere kwalificatieticket voor de hoofdtabel - kreeg de Oost-Vlaming de Fransman Stéphane Ouaiche tegenover zicht. De kopman in dubbele aansluiting bij Sokah Hoboken was echter niet opgewassen tegen onze landgenoot, die met een stuntwinst de groepszege veilig stelde.

Robin Devos en Florent Lambiet kregen na twee logische zeges ook de kans om via een stunt zich te plaatsen bij de beste 64 Europese spelers, maar sneuvelden tegen respectievelijk Ricardo Walther en Mikhail Paikov. Jean-Michel Saive en Lauric Jean waren eerder al uitgeschakeld na twee verliesbeurten in hun poule.

Bij de meisjes hield Nathalie Marchetti nog tot het laatste stand om de hoofdtabel te halen, maar zij verloor haar wedstrijd om de tweede plaats in de poule van Alex Galic. Hierdoor mist ze de kwalificatiestrijd om enkele resterende plaatsen om zich alsnog bij de beste 64 te plaatsen. De Vlaamse Loyen, Lung en Degraef behaalden op de openingsdag geen winst en waren reeds uit de race geslagen.

In het dubbelspel kon Nuytinck aan de zijde van Devos niet stunten tegen Ouaiche en Flore. Hierdoor zijn ze aangewezen op de loting van "lucky losers" om de hoofdtabel te halen. Loyen en Lung maken ook nog kans, zij komen later deze middag nog in actie.