Logo

Lisa Lung en Eline Loyen hebben hun laatste groepswedstrijd in het dubbelspel bij de dames winnend afgesloten. Met hun tweede plaats hebben ze zeven kansen op negen deelnemers om de hoofdtabel te bereiken als lucky loser.

Het Limburgse duo wist in de poulefase op de eerste dag te een kleine stuntzege te boeken tegen een Zwitsers duo, maar moest wel haar meerdere erkennen in de Spaanse groepsfavorieten. Op de slotdag was een zege op een Welsh duo noodzakelijk om de tweede plaats veilig te stellen. Loyen (foto) en Lung wisten een 0-2 achterstand na twee sets gelukkig op te halen en konden ook de belle in hun voordeel beslechten.

Met zestien vrije plaatsen voor niet-reekshoofden op de hoofdtabel en negen poules, wil zeggen dat er twee "unlucky losers" zijn die ondanks hun tweede plaats niet doorstoten tot de beste 32 van het tornooi.

 

Cedric Nuytinck kent ondertussen zijn tegenstander van vanavond in de eerste ronde bij de heren enkel. Een minder goede loting zet hem tegenover de Duitser Patrick Baum, de nummer vijf in het Russische Ekatarinaburg. Helaas werden Robin Devos en Florent Lambiet - die beiden de tweede plaats behaalden in hun kwalificatiepoule - niet opgevist als lucky loser.