Logo

Cedric Nuytinck heeft tijdens de Europese Kampioenschappen voorlopig voor de stunt van het toernooi gezorgd in het enkelspel bij de mannen. Hij schakelde in de eerste ronde het achtste reekshoofd Patrick Baum uit.

Nuytinck plaatste zich deze morgen als groepswinnaar voor de hoodftabel van het enkelspel door de hoger geplaatste Fransman Stéphane Ouaiche te verschalken. In de landencompetitie troefde de Oost-Vlaming ook de Engelsman Paul Drinkhall af. Met een zege op Patrick Baum zet Cedric zijn enorm sterke prestaties in het Russische Ekatarinaburg nog extra verf bij.

De wedstrijd was overigens in amper een half uur gedaan en Nuytinck verloor geen enkele set tegen de huidige nummer 31 van de wereld. In de eerst set hielden beide spelers elkaar nog in evenwicht tot 7-7, waarna Cedric doorstootte tot 10-7. Drie setballen gingen verloren, maar met twee opeenvolgende punten bij 10-10 trok Nuytinck de eerste set alsnog naar zich toe. In de tweede set liep Baum uit tot 5-2, maar toen nam onze landgenoot terug de overhand. Na 7-7 verloor hij geen punt meer.

De derde set was nog het spannendst. Beide spelers hadden op een bepaald moment wel een lichte voorsprong van twee punten en de Duitser had als eerste de tien bereikt (10-8). Nuytinck kwam terug, maar moest toch nog een derde setpunt toestaan aan Baum, die het echter niet kon afwerken. In de vierde set liet Cedric bij een 6-6 tussenstand Patrick Baum gewoon ter plaatse staan.

Nuytinck plaatst zich zo verrassend snel (minder dan dertig minuten; 10, 7, 11, 6) en onverwacht voor de tweede ronde van het enkelspel. Daarin wacht de 53-jarige Spaanse veteraan He Zhiwen, nog steeds de nummer 87 van de wereld. Naast Baum sneuvelde ook de Fransman Simon Gauzy vroegtijdig. Hij ging de boot in tegen Lubomir Pistej.

 

Goed nieuws ook voor Lisa Lung en Eline Loyen. Zij werden effectief als lucky losers opgevist in het dames dubbel. Vrijdag staan ze tegenover het Duitse duo Shan/Solja. Het eerste reekshoofd won eerder nog het landentoernooi bij de dames.

 

Jean-Michel Saive heeft zich overigens na een verloren wedstrijd in de poulefase tegen de Nederlander Laurens Tromer teruggetrokken uit het toernooi. "Ik heb een fikse verkoudheid. Drie wedstrijden op een dag bleek onhaalbaar", geeft Jean-Mi een verklaring in de Waalse pers. Hij concentreert zich nu op de World Tour, waar hij de nodige punten wil sprokkelen om zich te plaatsen voor zijn achtste deelname aan de Olympische Spelen.