Logo

Cedric Nuytinck heeft in de tweede ronde van de Europese Kampioenschappen geen nieuwe stunt kunnen boeken. Hij verloor in vijf sets van de ervaren Spanjaard He Zhiwen.

Nuytinck plaatste zich onverwacht voor de tweede ronde door de nummer acht van het toernooi, de Duitser Patrick Baum, uit te schakelen. In de tweede ronde kreeg hij de 53-jarige He Zhiwen tegenover zich. De Spaanse veteraan bleek voldoende ervaring te hebben om onze op dreef zijnde landgenoot een halt toe te roepen.

Nuytinck won nochtans de eerste zet (11-7) toen hij bij 6-6 definitief langszij kwam en nadien nauwelijks nog iets weggaf. Ondanks nipte 9-11 nederlaag in de tweede set, was het Spanjaard die de hele tijd op voorsprong stond. In de derde set kon Nuytinck bij 10-8 zijn twee setballen niet verzilveren. Ook nummers drie en vier kon He wegwerken om nadien zelf toe te slaan. Een breekpunt voor de Oost-Vlaming, die er in de vierde set achter de feiten aanholde en in de vijfde helemaal brak en door deze 1-4 nederlaag (7, -9, -12, -8, -5) het Russische strijdtoneel niettemin met opgeheven hoofd verlaat.