Logo

Eline Loyen en Lisa Lung kregen tijdens de Europese Kampioenschappen een tweede kans in het dubbelspel. Als een van de zeven "lucky losers" werden ze heropgevist om deel te nemen aan de hoofdtabel bij de dames. Daarin bleek het eerste reekshoofd te sterk.

Bij zeven lucky losers het eerste reekshoofd treffen is niet de meest gunstige loting. De sterkte van het Duitse duo Shan / Solja was meteen duidelijk in de eerste set, waarin de Limburgse meisjes slechts drie punten konden sprokkelen. In de tweede en derde set wisten ze hun score op te trekken (8-11 en 7-11) maar van eetwinst was nooit sprake.

De titel in het dubbelspel ging uiteindelijk niet naar Xiaona Shan en Petrissa Solja. Zij moest in de kwartfinale hun meerder erkennen in het Hongaars/Roemeense duo Pota/Samara, die op hun beurt in de finale verloren van het Turks/Spaans koppel Hu Melek en Shen Yanfei. Bij de heren was het opnieuw Oostenrijk boven, dat drie spelers zag aantreden in de finale. Stefan Fegerl zegevierde aan de zijde van de Portugees Joao Monteiro (negende reekshoofd) verrassend over zijn landgenoten Gardos en Habesohn (eerste reekshoofden).