Logo

De Duitser Dimitrij Ovtcharov heeft zich in het Russische Ekatarinaburg opnieuw tot de beste speler van Europa gekroond. De Roemeense Elisabeta Samara ging met de hoogste eer lopen bij de dames.

'Dima' plaatste zich als eerste reekshoofd logisch voor de finales van de Europese Kampioenschappen en kreeg met de Portugees Marcos Freitas ook de nummer twee van het toernooi tegenover zich. In een spannend begin gaven beide spelers elkaar weinig toe, waardoor de eerste drie sets met het kleinste verschil werden beslecht. Twee sets gingen naar de Duitser, terwijl Freitas tussendoor ook een set meegriste. Daarna kwam de Portugees echter nauwelijks nog in het verhaal voor, waardoor Ovtcharov zijn titel met succes verdedigde.

Bij de dames werden de eerste twee reekshoofden vroegtijdig uitgeschakeld, waardoor de nummers drie en vier tegenover elkaar stonden. Elisabeta Samara stond tegenover de Nederlandse Li Jie. De verdediging van Jie stond al het hele toernooi op punt en met 12-14 winst in de vijfde set en een 2-3 tussenstand leek er ook geen vuiltje aan de lucht voor de genaturaliseerde Chinese, maar Samara vond blijkbaar wel gaatje. Met twee maal 11-4 brak de Roemeense door de verdediging met een Europese titel als gevolg.