Logo

Gisteren zijn in het Russische Sochi de allereerste Europese Kampioenschappen voor beloften (-21-jarigen) gestart. Zes Belgen zijn afgereisd naar Rusland. Drie wisten de eerste kwalificatieronde te overleven.

Bij de jongens kon enkel Martin Allegro, die als groepsfavoriet in deze fase begon, zijn driekamp winnend afsluiten. Thibaut Darcis was er dicht bij, maar twee zeges uit drie partijen was net niet genoeg voor de speler van VedriNamur. Florian Cnudde won de helft van zijn partijen en eindigt zo ook op de tweede plaats.

Eline Loyen (foto) en Lisa Lung overleefden bij de meisjes de eerst kwalificaties dankzij groepswinst. Nathalie Marchetti won haar openingsduel wel, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende.

 

In het dubbelspel kwamen reeds twee (half) Belgische duo's in actie. Marchetti verloor haar openingsronde aan de zijde van de Italiaanse Laurenti. Darcis en Cnudde gingen in de eerste ronde onderuit tegen een Deens duo. Allegro (samen met de Pool Kotowski) en het duo Loyen/Lung zijn rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde.