Logo

Kou Lei wint zijn beide wedstrijden

La Villette Charleroi heeft de kwartfinales van de ETTU Cup niet overleefd. Na een zware 0-3 thuisnederlaag verloor het ook op bezoek bij het Franse Hennebont de terugwedstrijd.

 

Na een derde plaats in de groepsfase van de Champions League kon Charleroi niet doorbekeren in de hoogste Europese bekercompetitie. Het werd echter opgevist voor de kwartfinales van de ETTU Cup, waarin het de zwaarst mogelijke tegenstander, het Franse Hennebont, lootte. Thuis werd La Villette met 0-3 verslagen waardoor het in de terugwedstrijd geen enkele wedstrijd mocht verliezen.

Helaas was de Europese uitschakeling al na de eerste wedstrijd een feit: de Chinees Jian Jung Wang geraakte in de belle net niet voorbij zijn landgenoot Bai Feng Tian. De Fransen waren daardoor onmiddellijk zeker was van plaatsing voor de halve finale.

De Carolo's streden wel nog verder om de eer. Een in bloedvorm verkerende Kou Lei werd als tweede speler opgesteld en wist zowaar zijn beide wedstrijden winnend af te sluiten. Eerst versloeg hij de Zuid-Korean Cho Eon Rae in vier sets om even later ook Bai in de belle het nakijken te geven. Tussendoor moest speler/coach Jean-Michel Saive in een beslissende vijfde set zijn meerdere erkennen in de Tsjech Prokopcov.

In de vijfde wedstrijd kon JJ Wang echter geen set winnen van Cho waardoor de Belgische landskampioen net naast de zege greep.

 

Hennebont - Villette Charleroi 3 - 2
BAI Feng Tian - WANG Jian Jun 3 - 2 8, -10, 9, -3, 9
CHO Eon Rae - KOU Lei 1 - 3 -5, 7, -6, -12
Dimitrij PROKOPVOC - Jean-Michel SAIVE 3 - 2 7, -7, -6, 7, 8
BAI Feng Tian - KOU Lei 2 - 3 11, -2, -9, 9, -5
CHO Eon Rae - WANG Jian Jun 3 - 0 8, 9, 10