Logo

Vier Franse heren ploegen zegevieren

De vier Franse herenploegen hebben zwaar huis gehouden in de eerste kwartfinales van de ETTU Cup. Thuis of uit maakte niks uit: ze wonnen allemaal.

 

Slachtoffers van dienst zijn onder andere La Villette Charleroi (tegen Hennebont) en El Nino Praha (tegen Cestas). Dat ook de Duitse ploegen ten onder gingen is een nog grotere verrassing: zowel Ochsenhausen als Düsseldorf werden op Franse bodem verslagen.

Düsseldorf kon zich het sterkst verweren en ging pas in de vijfde wedstrijd onderuit in La Romagne. De Duitsers misten Patrick Baum en speelden een herstellende Boll uit op de derde plaats. Dat gaf hun kopman de mogelijkheid langzaam terug te komen en een vrij grote zekerheid op een punt. Christian Süß kon het tweede punt scoren voor de bezoekers, maar vierde man Janos Jakab kon het pleit niet in zijn voordeel beslissen. Süß, nog niet top na zijn knieoperatie, boog eerder al voor Chan waardoor het thuispubliek zwaar kon juichen.

Angers Vaillante, vorig jaar nog de tegenstander van Villette in de kwartfinales van de Champions League, kon thuis een iets gunstiger uitgangspunt veroveren tegen Liebherr Ochsenhausen. Coach Skoric kon/wou geen beroep doen op de Portugees Thiago Apolonia en dat brak uiteindelijk zuur op. Andrej Gacina kon slechts de eer redden in de tweede wedstrijd van de avond. Skachkov en Pitchford konden de score niet uitdiepen.

 

Bij de dames heeft titelverdediger Lybrae Heerlen een zware klant aan het Turkse Fenerbahce. Beide ploegen stonden vorig jaar op hetzelfde tijdstip tegenover elkaar. Toen konden de Nederlanders tweemaal nipt winnen. Ditmaal konden de Turken het thuisvoordeel wel benutten met een lichte voorsprong (3-2) als gevolg.

Het Franse Lys-Lannoy, vorig jaar goed voor een halve finale tegen datzelfde Heerlen, ging thuis met zware cijfers onderuit tegen het Poolse Tarnobrzeg, vorig jaar getipt als finalist maar onverwacht uitgeschakeld door Eastside Berlin.

Het Spaanse Cartagena en het Russische Vladivostok vervolmaken het winnende kwartet van het voorbije weekend met uitzeges tegen respectievelijk Breclav (Tsjechië) en Zagreb (Kroatië).