Logo

Timo Boll moet de zege van Samsonov bevestigen. Hij staat echter voor een bijzonder zware opdracht tegen de beste speler van de wereld: Ma Long. Of heeft de Chinese speler te veel last van zijn stressfractuur?

 

 

Voorbeschouwing

Timo Boll en Ma Long ontmoeten elkaar heel regelmatig op tornooien. De tussenstand in de ontmoetingen in het kader van ITTF competities tot 2008 en de wereldkampioenschappen en wereldbekers van de voorbije jaren is 3 - 6. In de laatste 4 ontmoetingen houden beide spelers elkaar wel in evenwicht. Ma Long kampt op dit moment met een stressfractuur aan zijn voet wat misschien in het voordeel van Timo Boll kan spelen.

Set 1

Een goede start (2-0) brengt de Duitser niet veel op. Een bijzonder sterke Ma Long loopt in een mum van tijd 2-9 uit. Hij schijnt helemaal geen last te hebben van de stressfractuur. Timo kan milderen tot 4-10 maar is er dan aan voor de moeite.

Set 2

In de tweede set kan de Duitser opnieuw als eerste een voorsprong opbouwen (3-1). Met een netbal geraakt hij zelfs tot 5-1. Ma Long knabbelt daarna langzaam aan die voorsprong (7-5) en komt bij 7-8 zelfs voor. Boll neemt een time out in de hoop het tij alsnog te keren. Het eerstvolgende punt gaat naar de Duitser, maar het is Ma Long die als eerste 9 punten haalt. Een gemiste topspin van de Chinees brengt Timo wel opnieuw langszij. Het is de Duitser die mag opslaan. De netrand stuwt de bal buiten en Ma Long krijgt een eerste setpunt dat met een prachtige rughand wordt weggewerkt door Timo Boll. Met vlijmscherpe topspinnen naar de verschillende hoeken verovert Ma Long een tweede setpunt. Timo Boll duwt de bal in het net en komt zo 0-2 achter in de sets.

Set 3

Ma Long kan in de derde set meteen 0-2 uitlopen op de service van Boll. De Duitser kan het gelukkig rechtzetten en blijft bij 2-2 mooi in de wedstrijd. Met bijzonder aanvallend spel houden beide spelers elkaar in evenwicht tot 4-4. Dan maakt Boll twee fouten in zijn rughand. Met een prachtige reflex gevolgd door een sublieme topspin loopt Ma Long zelfs uit tot 4-7. Maar de Duitser kan milderen tot 6-7. Boll lokt Ma Long in de val met een snelle uitdagende service. Een val die toeklapt met een 7-7 tussenstand als gevolg. De Duitser kan op de opslag van de Chinees prachtig uitlopen tot 9-7. Met een versnelling komt Ma Long een puntje dichter, maar met een topspin over tafel moet hij toch 2 setpunten toestaan aan een solider spelende Timo Boll. Een perfecte opslag dwingt de Duitser in de fout die zo een eerste setpunt verliest. Een prachtige topspin van Ma Long later staat het 10-10 gelijk. De druk neemt toe. Het publiek, dat ook veel Duitsers huisvest, moedigt de Europeaan aan. Hij maakt echter een aanvallende fout en moet een eerste wedstrijdpunt toestaan aan Ma Long. Die benut het met opnieuw een mooie voorhand topspin. Daarmee heeft Azië met 3-6 de overwinning vast.