Logo

Vladimir Samsonov kan het tij keren voor de Europeanen. Hij houdt ze in de wedstrijd met winst op de Japanner Jun Mizutani.

Eerste game

Vladimir Samsonov moet de wedstrijd tegen Mizutani winnen om kans te houden voor het Europese team op het grootste deel van de prijzenpot van de Europe-Asia wedstrijd. De Wit-Rus neemt direct ruime de leiding en lijkt op 8-4 al vrij zeker van de gamewinst. De Japanner komt toch nog terug maar moet via 10-8 de game met 11-8 gewonnen geven.

Tweede game

In de tweede game neemt de Japanner een voorsprong en Samsonov komt bij de stand 3-6 sterk terug naar 6-6. Dan wordt het erg spannend en via 6-7 en 7-8 komt de Wit-Rus voor het eerst in deze game, met 9-8, op voorsprong. Mizutani neemt het initiatief over en krijgt toch de gamepunten. Hij verzilvert het tweede 10-12.

Derde game

De derde game lijkt precies op de tweede game, alleen is het nu Samsonov die een 6-3 voorsprong neemt en is het de jonge Japanner die moet aanklampen. Via 7-4 en 9-8 wordt het via 9-9 weer gelijk aan het einde van de game, zoals in de vorige game. Ditmaal trekt de Europeaan aan het langste eind 12-10.

Vierde game

De vierde game begint exact zoals de tweede en de derde en het is Mizutani die een 6-3 voorsprong bijeen speelt. Vanaf nu gaat het anders. De jonge speler uit Azië loopt uit naar 4-8 en houdt deze vier punten via 5-9 vast tot 6-10 het moment van vier gamepoints. De eerste is raak.

Vijfde game

In de vijfde game is het voortdurend spannend. De strijd gaat volkomen gelijk op. Via 3-3, 4-4, 6-6 weet Samsonov met 8-6 een gaatje te slaan. De voormalig speler van Villette wordt gesteund door het publiek en gaat naar 9-7. Mizutani, die gisteren geen game won tegen Boll, maakt het Samsonov lastig en komt op 9-9. Tot opluchting van de toeschouwers zijn de laatste twee punten voor Europa 11-9.

De totaalstand is 3-5 en met nog twee wedstrijden voor de boeg kan Europa nog altijd gelijkkomen en een beslissende elfde partij afdwingen en daarmee zelfs nog winnen