Logo

Timo Böll start de wedstrijd bijzonder sterk en kan Europa al bij al makkelijk opnieuw langszij brengen na een zege tegen het nummer 10 van de wereld.

Voorbeschouwing

De Europese nummer 1, Timo Böll, en de Japanner Jun Mizutani hebben elkaar al regelmatig in de ogen gekeken. Mizutani kon tot op heden slechts één maal winnen van de Duitser: hun laatste ontmoeting op het WK voor landenteams eindigde met 2-3 in het voordeel van de Japanner.

Set 1

In eerste instantie houden beide spelers elkaar mooi in evenwicht (3-3). Het is echter de Duitser die Mizutani alle hoeken van de tafel laat zien met bijzonder scherp en tegelijk solide spel (7-3). Böll stoomt verder door naar 10-4 en pakt zo 6 setpunten. Na een prachtige rally, waarbij Böll geen zwakheden laat zien, staat het 11-4. Onder de tonen van Stings "Englishman in New York" krijgen de spelers nieuwe instructies.

Set 2

Muzitani kan het Böll lastig maken met zijn opslagen, die regelmatig hoog terugkeren, maar kan bij het begin van de tweede set geen afstand nemen van de Duitser (3-3). Het is integendeel de Duitser die een eerste voorsprong kan nemen (5-3) die hij op eigen opslag bevestigt (6-4). Via subliem opslagspel komt de Japanner terug langszij (6-6). Timo Böll creëert een voorsprong bij 8-6, wat voldoende blijkt om ook de tweede set, niet zonder slag of stoot, naar zich toe te trekken (11-8).

Set 3

In de derde set is het opnieuw Timo Böll die van bij de aanvang de leiding neemt (5-2) en op het eerste zicht niet meer afstaat ondanks 2 fouten op rij (7-4). Niettemin vind de Hongaarse coach het tijd voor een (korte) time-out. Mizutani laat het niet aan zijn hart komen en komt zowaar terug tot 7-6. Maar Böll blijft vechten en dwingt uiteindelijk 3 wedstrijdpunten af. De eerste vliegt over tafel en bij de tweede mist hij de bal voor een topspin (11-9). De derde is na een mooie topspin-op-topspin rally toch de goede voor de Duitse meester.