Logo

Kalinikos Kreanga weet met schitterend aanvallend spel de tweede wedstrijd naar zich toe trekken. Hij brengt Europa langszij.

Voorbeschouwing

Beide spelers stonden reeds 5 maal tegenover elkaar. De balans helt licht over naar de Zuid-Koreaan die 3 van de 5 ontmoetingen wist te winnen.

Set 1

Joo Se Hyuk wint het eerste punt na een misser van Kreanga. Het spel is een beetje identiek aan de vorige wedstrijd, behalve dat Joo veel meer verdedigt en ook solider speelt. Kreanga laat zich echter niet onbetuigd en houdt gelijke tred met de Zuid-Koreaan dankzij de afwisseling van trage topspinnen met supersnelle ballen naar de hoeken (4-4). Kreanga toont een licht nerveuze indruk na ieder puntverlies (4-6), maar kan op de opslag van de Zuid-Koreaan wel terugkomen (6-6) waarna de spelers elkaar via prachtige rally's opnieuw in evenwicht houden (9-9). Joo Se Hyuk mag serveren voor de wedstrijd en we zien voor het eerst zijn aanvallende kant. Kreanga is niet verrast en haalt een eerste set punt binnen. De Zuid-Koreaan kan het echter redden na een misser van de Griek. Met zijn gekende krachtige rughand topspin weet Kreanga een tweede setpunt af te dwingen. Een aanvallende misser van Joo later staat het 1-0. De spelers krijgen nieuwe instructies op de tonen van Lenny Kravitz.

Set 2

Een netbal brengt Joo Se Hyuk 1-2 voor tegen de Griek, die het vorige punt binnenhaalde met een listig kort balletje. Net en kant deren de Griek niet. Met pirouettes haalt hij Joo Se Hyuk opnieuw bij. Daarna stokt de aanval van Kreanga met een 2-4 voorsprong voor Joo als gevolg. Twee rughanden later staat de griek alsnog terug gelijk (4-4). Joo kiest bij zijn eigen opslag meer en meer voor de aanval, maar wordt daar niet altijd voor beloond (5-5). De spelers houden elkaar opnieuw in evenwicht tot (7-7). Op eigen opslag stoot Kreanga door tot 9-7. Bij 10-8 heeft de Griekse nummer 1 twee setballen ter beschikking op eigen opslag. Het publiek moedigt hem alvast aan. Met veel variatie in zijn spel (trage topspinnen naar rughand, snelle topspin naar voorhand en een kort balletje) dwingt Kreanga zijn tegenstander tot een aanvallende fout met een tweede setwinst als gevolg.

Set 3

Kreanga loopt op eigen opslag 2-0 uit. De verdedigende slagen van Joo Se Hyuk bevatten enorm veel effect. Een bal die over de tafel vliegt rolt gewoon terug naar de Aziatische speler, die op eigen opslag overigens simpel langszij komt. Kreanga moet meer moeite doen voor zijn punten, maar weet ze wel met mooi spel binnen te halen. Ook verdedigend komt Kreanga er goed uit met een 5-2 voorsprong als gevolg. Tijd voor een time-out in het Aziatische kamp. Kreanga gaat echter door op zijn elan en loopt verder uit (8-2). Joo Se Hyuk stapelt de fouten dan weer op en moet in totaal 8 machtpunten prijsgeven (10-2). Kreanga kan niet overweg met een kantbal van de Zuid-Koreaan, maar het volgende punt is wel het goede.