Logo

Tafeltennisactua.be en Tafeltennis.nu zijn live aanwezig in de mons.arena te Bergen, waar het kruim van de Europese spelers het zullen opnemen tegen de beste Aziatische spelers.

In de prachtige en ruime zaal stroomt het publiek slechts mondjesmaat binnen. De spelers van de topsportschool uit Leuven waren als één van de eersten aanwezig en hebben zich ook al laten horen.

Alle spelers zijn zich om beurten aan het opwarmen tot de presentator van dienst het woord neemt. Hij verwelkomt iedereen in het Frans, Nederlands, Engels, Duits én Italiaans (de taal van de voorzitter van de ETTU) om daarna de sport, het evenement en de spelers voor te stellen in het Frans.

Eerst is het de beurt aan de Aziatische spelers (in omgekeerde volgorde van selectie): Tang Peng (Hong Kong), Chuang Chih-Yuan (Taïwan), Jun Mizutani (Japan), Joo Se Hyuk (Zuid-Korea) en Ma Long (China), die volgende week 22 jaar wordt.

Ook de Europese spelers worden voorgesteld. Chen Weixing betreedt de arena onder de opzwepende muziek van Queen (We Will Rock You), gevolgd door Kalinikos Kreanga, Vladimir Samsonov en Timo Böll. Böll heeft duidelijk zijn schare supporters meegebracht, maar het grootste applaus ging uiteraard naar Jean-Michel Saive die als échte thuisspeler de eer krijgt om als laatste zijn opwachting te maken.