Logo

Dinsdag 12 en woensdag 13 oktober zijn Tafeltennisactua.be en Tafeltennis.nu in Mons aanwezig op de Europe-Asia Cup. Het Europese team stelden we eerder al aan je voor. Nu is het de beurt aan de Aziatische uitdagers.

Ma Long (China) is sinds januari 2010 de beste speler van de wereld. Niettemin wordt Mons zijn debuut in de Euro-Asia Cup All Stars Series.

Joo Se Hyuk (Zuid-Korea) is momenteel het nummer 9 van de wereld en, na een rits Chinese spelers, de beste Aziaat van het moment. Op het evenement is hij de 4de sterkste speler na Ma Long, Timo Böll en Vladimir Samsonov. Net als Samsonov heeft de Zuid-Koreaan reeds aan alle voorgaande edities deelgenomen. Zijn winstpercentage in dit evenement bedraagt 33%.

Jun Mizutani (Japan) is met zijn 21 jaar de benjamin van de groep en de voorman van een sterke Japanse generatie spelers. Jun staat momenteel 10de op de wereldranglijst. De Japanner debuteerde in het voorjaar in Beijing en was al meteen heel belangrijk: hij won de beslissende wedstrijd tegen Jörgen Persson in de belle. Zijn winstpercentage ligt daardoor op 66%.

Chuang Chih-Yuan (Taïwan) was er enkel in het voorjaar niet bij. In 2009 haalde de speler van de Franse landskampioen Levallois een winstpercentage van 75%. Chuang staat momenteel op een 16de plaats op de wereldrangschikking.

Tang Peng (Hong Kong) sluit het rijtje af. Ook hij debuteert in Mons op dit topevenement. Hij is momenteel de 19de beste speler van de wereld.

De verscheidenheid aan nationaliteiten is te danken aan het reglement dat stelt dat er maximaal 1 deelnemer per land (uitgezonderd het organiserende land) mag aantreden. Hierdoor is het geen Europa tegen China en krijgen de andere Aziatische spelers een kans om deel te nemen aan dit topevenement.

&

Kunnen de Aziatische spelers hun nipte thuisoverwinning omzetten in een overwinning van de volledige editie 2010? Je kan het dinsdag 12 en woensdag 13 oktober live volgen op Tafeltennisactua.be en Tafeltennis.nu

Wil je het evenement liever zelf bijwonen? Dat kan ook. Er zijn nog steeds enkele tickets beschikbaar. Reserveren kan op het telefoonnummer +32 (0)65 32 05 91 of via e-mail. Meer info vind je terug op de website van de organisatie.