Logo

Kalinikos Kreanga weet voor de eerste keer in zijn loopbaan het Europese Top 12-tornooi te winnen.

In de finale was hij, ondanks bijzonder sterk weerwerk, de betere van Vladimir Samsonov. De Wit-Rus kan dus geen vijfde titel toevoegen aan zijn indrukwekkend palmares.

Wedstrijdverslag

Kalinikos Kreanga weet in de eerste set al snel een voorsprong van vier punten uit te bouwen. Voldoende voorsprong om die set binnen te halen.

Samsonov voelde het spel van de tegenstander steeds beter aan en geeft de Griek in de tweede set niet de kans om opnieuw uit te lopen. Bij een 9-9 tussenstand weet de Wit-Rus op eigen service de nodige punten te pakken.

Kreanga kan tegen Vladimir niet dezelfde kunsten vertonen als tijdens de halve finale. Slechts bij vlagen zien we de ware sterkte van de Griek. Samsonov weet zijn tegenstander dus voldoende tegen te houden en loopt al bij al vrij makkelijk uit (7-3). De Griek begint dan, zoals Schlager tijdens ons interview nog aangaf, slimmer te spelen. Hij wisselt kracht af met precisie en zelfs dropshots wat hem terug in de set brengt. Uiteindelijk weet Kreanga nipt Vladimir de loef af te steken.

Als Vladimir Samsonov een 3-7 achterstand bijna wegwerkt, roept Kreange de hulp in van zijn coach. In eerste instantie zonder veel succes (9-7), maar Kreanga komt toch terug en verovert als eerste een setbal. Zijn tweede is pas de goede.

De Wit-Rus is nu de persoon die als eerste een kloof slaat (4-1). Kreanga probeert aan te klampen maar kan niet terugkomen.

Opnieuw weet Samsonov voor te komen tegen de snelle Griek, die echter te veel fouten maakt (8-1). Vladi haalt de set al bij al makkelijk binnen en dwingt dus een belle af.

In die belle gaan beide mannen volop voor hun kansen, wat spektakelrijk tafeltennis oplevert en bovendien een spannend scoreverloop. Kreanga staat met het miniemste verschil voor bij de kantwissel. Samsonov vraagt een time-out bij 6-7, een moment waarop Kreanga twee punten op rij had gewonnen. De Griek behoudt echter zijn ritme, Samsonov slaat de bal twee maal over tafel (6-9) maar kan toch terugkomen tot 9-9. Na de langste en meest spectaculaire rally van het gehele tornooi behaalt Kreanga dan toch zijn verdiende kampioensbal. Samsonov retourneert de opslag van de Griek over tafel.

Resultaten

  • Vladimir Samsonov - Kalinikos Kreanga (3 - 4: -8, 9, -10, -11, 6, 3, -9)