Logo

Franse Pays Rochois & Genevois sterkste in troostronde

Tijdens het weekend van 26 en 27 mei werden in het Duitse Geseke en het Italiaanse Verona de "Final Four" gespeeld van de TT-Intercup.

 

Het Duitse Mühlhausen wist in eigen land de titel in deze derde Europese bekercompetitie weg te kapen in een poule van vier ploegen. Het Oostenrijkse Oberwart verovert het zilver, terwijl het brons naar het Italiaanse Bologna ging. Het andere Italiaanse team, Verzuolo, kan zich enkel beroepen op het behalen van de Final Four. Mühlhausen, een team uit de 2de Bundesliga, was duidelijk een maatje te groot voor zijn tegenstanders, want het won haar drie finalewedstrijden telkens met 4-0.

Pays Rochois & Genevois (Frankrijk) ging in Verona, traditioneel de finaleplaats voor de troostronde, met hoogste eer lopen. Het bleef zo de Oostenrijkers Gumpoldkirschen (zilver), de Duitsers Döbelner (brons) en de Italianen Trezzano voor.

 

De TT-Intercup is een bekercompetitie voorbehouden aan alle Europese teams die niet in aanmerking komen voor de Champions League of de ETTU Cup. Een club die zich, om welke reden dan ook, eens een Europees avontuur wil storten kan zich tot en met 15 augustus inschrijven via de website van de organisatie. Dit jaar waagden vijf clubs hun kans, waaronder Castellinoise, een Henegouws team dat in het seizoen 2010-2011 nog in de Waalse Landelijke reeksen speelde.