Logo

Ook Zoran Primorac zal niet zetelen in de atletencommissie van het IOC

De atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal het voorlopig nog moeten doen zonder een Belg en zonder een tafeltennisser. Jean-Michel Saive en Zoran Primorac werden door hun collega-sporters niet verkozen tijdens de stemronde gedurende de Olympische Spelen.

 

Normaal zou de uitslag donderdagmiddag bekend worden gemaakt, maar wegens procedureproblemen werd de bekendmaking van de verkozen spelers uitgesteld. Vandaag viel dan uiteindelijk toch het verdict: Saive noch Primorac behaalde voldoende stemmen bij hun collega's om hen te vertegenwoordigen in het IOC. Wel van de partij zijn de Slovaakse Denka Bartekova (2295 stemmen; schieten), de Australiër James Tomkins (1802 stemmen; roeien), de Zimbabwaanse Kirsty Coventry (1797 stemmen; zwemmen) en de Fransman Tony Estanguet (1779 stemmen; kano-kayak).

De vier nieuw verkozen leden zullen gedurende de volgende acht jaar zetelen in de atletencommissie van het IOC. Deze bestaat in totaal uit twaalf verkozen spelers: acht vertegenwoordigers van de sporten uit de zomerspelen en vier vertegenwoordigers uit de winterspelen. De voorzitter van het IOC kan daar zelf tot zeven atleten aan toevoegen teneinde een evenwicht te bereiken in zowel disciplines, geografie als geslacht. De commissie heeft een aanbevelende rol en moet de link vormen tussen het IOC zelf en de actieve atleten.