Logo

Tijdens de eerste ronde van het enkelspel tafeltennis van de Europese Spelen zegevierde de ervaring in de wedstrijden van onze landgenoten. Saive won zijn eerste wedstrijd, terwijl Nuytinck en Lung sneuvelden tegen een veel oudere tegenstander.

Saive (45) kreeg in zijn eerste duel de Rus Kirill Skachkov (27) tegenover zich. In een moeizaam begin legde de Belgische veteraan de basis voor zijn overwinning met twee zeges uit drie sets die elk met amper twee punten verschil werden beslecht. Met 11-8 trok Jean-Mi ook de vierde set naar zich toe, waarna de tegenstand bij de Rus eindigde (11-5). Het tafeltennisicoon weet ook hoe het publiek te entertainen en dat deed hij ook in de tweede ronde tegen de Zweed Kristian Karlsson. Saive vernietigde tijdens een smashsessie noodgedwongen een reclamepaneel. Het mocht echter niet baten: de 11-9 zege in de vierde set was het grootste verweer voor de Belgische nummer een.

Cedric Nuytinck (22) hield lange tijd gelijke tred met de Griek Kalinikos Kreanga (43) en kwam bij een derde setzege zelfs op voorsprong (3-2). Helaas herstelde Kreanga zich bijzonder sterk en gaf geen krimp meer in de twee resterende sets (11-5, 11-6). Lisa Lung (15) kreeg als jongste speelster de meeste ervaring tegenover zich met de Luxemburgse Ni Xia Lian (51). Het verschil was duidelijk te merken, want de Truiense kon maximaal acht punten boeken in de eerste set, waarna Ni snel doorstoomde naar een 0-4 overwinning.