Logo

De Nigeriaan Quadri Aruna wist zich tijdens de 1/8ste finales van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in de kijker te spelen. Hij versloeg immers de Duitse medaillekandidaat Timo Boll.

Aruna liet een eerste keer van zich horen tijdens de Wereldbeker van 2014, waar hij zich als eerste Afrikaanse speler kon plaatsen voor de hoofdtabel. Dat leverde hem niet alleen een 30ste plaats op de wereldranglijst op (de hoogste ranking van een Afrikaanse speler ooit), hij werd enkele maanden later ook tot speler van het jaar verkozen.

De winnaar van de meest recente Africa Cup wist gisteren nog te verrassen met een zege tegen de Taiwanees Chuang Chih-Yuan. Vandaag voegde hij opnieuw een grote scalp aan zijn palmares toe: de Duitse titelkandidaat Timo Boll. De Nigeriaan stormde meteen naar een 3-0 voorsprong, maar met zeges in de vierde en vijfde set kon Boll nog tot 3-2 terugkomen. Maar een vierde setzege (11-9) van Aruna maakte een einde aan de medaillekansen van de Duitser.

Titelfavoriet Ma Long kende een moeilijke start tegen de Zuid-Koreaan Jeong Youngsik, maar kon een 0-2 achterstand rechtzetten. De Japanner Jun Mizutani wist dan weer thuisspeler Hugo Calderano een halt toe te roepen.

Dimitrij Ovtcharov en Bojan Tokio zetten later op de dag een recordscore neer in hun spannende eerste set: 31-33 voor de Sloveen, die uiteindelijk toch in vijf sets moest buigen voor de hoger geplaatste Duitser.

Naast Boll sneuvelde nog een tweede reekshoofd bij de heren: Koki Niwa (Japan) versloeg Wong Chun Ting (Hongkong) in de belle. Bij de vrouwen slechts een slachtoffer: de defensief ingestelde Noord-Koreaanse Kim Song I wist zich voorbij de Taiwanese Chen Szu-Yu te knokken.