Logo

De Wit-Rus Vladimir Samsonov heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finales van de Olympische Spelen bereikt. Ondanks een blessure wist hij Dimitrij Ovtcharov in vijf sets te verslaan.

Het zag er oorspronkelijk nochtans goed uit voor de Duitse medaillekandidaat, die de eerste set op zijn naam kon schrijven en zijn ploegmaat bij het Russische Orenburg een medische time-out zag nemen in de tweede set (7-5 voor Vladi op dat moment). Samsonov verbeet echter de pijn en kon de tweede set bij 11-7 op zijn naam zetten.

In een bijzonder spannende en lange derde set was het opnieuw de Wit-Rus die bij 19-17 zegevierde om meteen daarna door te stomen naar 11-2. Ovtcharov vocht nog terug in de vijfde set, maar had moeite om te spelen tegen zijn zichtbaar tegen de pijn vechtende vriend. Samsonov trok de set met 14-12 naar zich toe.

Met de uitschakeling van Ovtcharov zijn alle Duitse spelers vroegtijdig uitgeschakeld. China heeft haar twee pionnen wel tot in de halve finales kunnen schuiven. Ma Long stopte het prachtige parcours van de Nigeriaan Quadri Aruna, terwijl Zhang Jike (weliswaar na verlies in de openingsset) de Japanner Koki Niwa kon uitschakelen. Jun Mizutani houdt de Japanse medaillekansen echter recht dankzij winst op de Portugees Marcos Freitas.