Logo

Afgelopen weekend vond in Linz, Oostenrijk, de wereldbeker bij de dames plaats. Ding Ning kon al bij al gemakkelijk haar favorietenrol waarmaken.

Topfavoriete Ding Ning kon in Linz voor de tweede keer in haar carrière een wereldbeker winnen. Haar eerste wereldbeker kon ze in 2011 in de wacht slepen. Hiervoor moest ze natuurlijk wel die andere favoriete en landgenoot Li Xiaoxia (WR 3) achter zich laten.

Beide speelsters ondervonden in de eerste ronde weinig last met hun opponent, zowel Ding als Li wonnen met vlotte 4-0 cijfers. De kwartfinale was al een heel ander verhaal, Li werd niet gespaard door thuisspeelster Liu Jia (WR 13) maar wist zich in de zevende set alsnog te plaatsen voor de halve finale. Ding daarentegen moest maar één set prijsgeven.

De twee gedoodverfde favorieten wonnen ook beide hun partij in de halve finale. Ding deed dat met een 4-2 overwinning en Li won met 4-1.Het werd dus een veelbelovend en lang verwacht duel tussen de twee landgenotes, maar de verwachtingen voor een spannende finale konden niet worden ingelost. Het was Ding die Li met droge 4-0 cijfers naar huis speelde.

Komend weekend is het de beurt aan mannen, de wereldtop van het heren tafeltennis nemen het in Düsseldorf tegen elkaar op.