Logo

Emilien Vanrossomme gekwetst in België gebleven

De Belgische junioren hebben de eerste poulefase van de Wereldkampioenschappen voor Junioren overleefd, maar zijn vertrokken zonder Emilien Vanrossomme.

 

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal Emilien Vanrossomme niet kunnen deelnemen aan het WJK. De tweede sterkste speler van het Belgische team moest voor het vertrek naar Hyderabad geblesseerd afhaken. Hij werd niet vervangen, waardoor Robin niet zal aantreden in het dubbelspel.

Maar ook zonder Emilien wisten Robin Devos, Florent Lambiet en Martin Allegro zich te plaatsen bij de beste twaalf teams in India. Met zeges tegen Nieuw-Zeeland en Italië wonnen de junioren hun eerste groepsfase. De zege tegen Italië is opvallend te noemen aangezien Robin Devos, de Belgische kopman, de enige persoon is die – weliswaar nipt – een wedstrijd verloor. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de overwinning van Roben én Florent Lambiet tegen de Italiaanse kopman Leonardo Mutti.

In de tweede fase wacht een ander kaliber van tegenstanders met China (#3) en Taïwan (#5). De groepswinnaars zijn verzekerd van minstens een bronzen medaille, de nummers twee en drie uit de groep strijden verder om de plaatsen vijf tot en met twaalf.

 

{tab title="Landencompetitie"}

{tab-landen title="Fase 1"}

{tab-landen-1=Nieuw-Zeeland}

0 - 3 Nieuw-Zeeland - België
0 - 1 WU Kevin - Florent LAMBIET 0 - 3 -5, -9, -2
0 - 2 RAO Roger - Robin DEVOS 0 - 3 -4, -3, -9
0 - 3 LOWE Daniel - Martin ALLEGRO 1 - 3 -3, -9, 11, -5

{tab-landen-1=Italië}

1 - 3 Italië - België
0 - 1 Leonardo MUTTI - Florent LAMBIET 2 - 3 -9, -8, 10, 7, -8
1 - 1 Alessandro BACIOCCHI - Robin DEVOS 3 - 1 -12, 9, 9, 9
1 - 2 Damiano SERETTI - Martin ALLEGRO 1 - 3 8, -6, -8, -9
1 - 3 Leonardo MUTTI - Robin DEVOS 1 - 3 9, -9, -15, -9

{/tabs}

{tab-landen title="Fase 2"}

  • China
  • Taïwan
  • België

{/tabs}

{/tabs}