Logo

Voor een volgelopen Ahoy weet Timo Boll zich te plaatsen voor de halve finales van het WK.

"Ich bin wie du" maakt de zaal en hopelijk TImo Boll helemaal klaar voor zijn wedstrijd tegen Chen Qi. Onder oorverdovend applaus start de Duitser alvast indrukwekkend met vier punten op een rij. Het publiek is een hemels verschil met gisteren en kan dus, zoals Danny Heister eerder al hoopte, het verschil maken in deze partij. Boll valt op geen enkele manier met gisteren te vergelijken. Hij stààt er in deze eerste set. Het verschil met Chen Qi is groot en dat merk je ook in de uitslag. Of zoals de muziek het zegt: "You're so unbelievable".

Een heel ander zicht in de tweede set, waarin Chen Qi meteen zeven punten uitloopt, deels met een gelukje. Met slim en gevarieerd spel weet hij Boll uit te schakelen. Pas bij 0-7 weet Boll het evenwicht te herstellen, maar het is te laat.

Nu het evenwicht is hersteld in de stand, merk je bij aanvang van de derde set ook weinig verschil in niveau bij beide spelers. Timo Boll is echter degene die, gesteund door het publiek, een lichte voorsprong kan bemachtigen door het afdwingen van enkele fouten bij de Chinese speler van het Russische UMMC Ekaterinaburg. Voldoende om opnieuw een voorsprong in sets te veroveren.

Een nerveuze Chen Qi heeft de netrand té regelmatig mee bij zijn opslag. Hij probeert zichtbaar tijd te winnen om zijn concentratie te herstellen. De scheidsrechters houden het bij een waarschuwing. Boll laat het niet aan zijn hart komen: ook het volgende punt haalt hij binnen (4-1). Toch komt de Chinees bijna langszij dankzij een passeerslag op een geprobeerde passeerservice van Boll. De Duitser bewaart zijn voorsprong van twee punten, waarop Chen Qi opnieuw serveert met de netrand. Boll grijpt het volgende punt, Qi stampt uit frustratie met zijn voet op de grond (7-4). Beide spelers blijven aan elkaar gewaagd, maar Boll laat zijn voorsprong niet meer ontglippen en staat op een set van zijn eerste medaille op een WK.

Timo Boll lijkt de wedstrijd in handen te hebben. Hij lokt voldoende fouten uit bij Chen Qi om een 4-1 voorsprong bij elkaar te spelen. Voor de Chinese coach het signaal om het spel even te onderbreken en nieuwe instructies aan zijn pupil mee te geven. Zonder succes, de Duitser stoomt nauwelijks stopbaar door naar de halve finale en slaagt er als eerste in om een Chinees uit het toernooi te spelen (behoudens de Chinese onderlinge confrontaties).

Resultaat

  • Chen Qi - Timo Boll (1 - 4: -5, 5, -6, -7, -3)