Logo

In een bijzonder onderhoudende tweede kwartfinale op het WK in de Rotterdamse Ahoy ontmoetten Ma Long en Ma Lin elkaar.

Na een aarzelende start raakt talent Ma Long goed op dreef tegen zijn ervaren landgenoot Ma Lin. Even was er verbijstering alom als de jongste van de twee zowaar een ace scoort. Daarna speelt hij zijn tegenstander van het kastje naar de muur om op die manier de eerste set binnen te halen.

Set twee start gelijkopgaander (3-3). Ma Long probeert zijn tegenstander nogmaals te pareren met een bijzonder scherpe opslag naar de forehand. Deze keer kon Ma Lin er nog net aan, maar zijn return kwam niet in de buurt van de tafel. Net geen tweede ace, dus. Het blijft echter een feit dat Ma Long op dit moment duidelijk de greep op de wedstrijd heeft (8-3). Ma Lin bekijkt het anders en wint zes punten op rij. Ma Long antwoordt met drie schitterende aanvallen en winst in de tweede set.

Met opperste concentratie gaat Long door op zijn elan. Ma Lin komt overal net te kort en kan slechts enkele punten sprokkelen tegen een ontketende Ma Long (9-2). Een nieuwe eindrush van de veteraan zit er deze keer niet in.

Voor de eerste keer in deze wedstrijd is het ouderdomsdeken Ma Lin die een ruime voorsprong kan nemen (3-7). Voldoende om de vierde set op zijn naam te zetten.

In de vijfde set gunnen beide spelers elkaar niks. Er wordt nog meer dan anders gevochten om elk punt. Het is voornamelijk Ma Long die winners en missers aan elkaar rijgt. Tijdens de time-out van Ma Lin bij 4-7 start de eerste echte wave op het WK. Iets te lang, want de spelers stonden al een hele tijd klaar om verder te spelen terwijl het publiek maar door ging. Even lijkt Ma Long hierdoor zijn concentratie kwijt (5-7) maar even later heeft hij toch vijf wedstrijdballen. Ma Lin pareert er twee met een kantbal, waarop Ma Long besluit de wedstrijd even te onderbreken. Een puntje later is de tweede kwartfinalist gekend.