Logo

Zhang Jike staat er op de juiste momenten. Na het WK 2011 en de Olympische Spelen, weet de Chinees zijn wereldtitel in Parijs te verlengen.

Er hing nochtans een sluier van twijfel omtrent de prestaties van de titelverdediger. 2013 was tot op heden immers een wisselvallig jaar met een aantal vroegtijdige uitschakelingen in de ITTF World Tour, wat hem van nummer een op de wereldranglijst liet terugzakken naar nummer vier. Zhang Jike blijkt echter een speler te zijn die weet te pieken. In de finale versloeg hij zijn landgenoot Wang Hao in zes sets.

Bercy kreeg dus een heruitgave van de finale in Rotterdam 2011. Zhang zette ditmaal sterk aan met twee setzeges (11-7, 11-8) vooraleer het nummer drie van de wereld iets kon terugdoen (6-11). In een spannende vierde set trok de titelverdediger – nadat hij drie setballen had gered – nipt aan het langste eind (14-12). Dat bekocht hij echter in de vijfde (5-11). In de zesde hielden beide spelers elkaar lang in evenwicht, alhoewel Wang Hao over het algemeen het eerste punt scoorde. Bij 7-7 schakelde Zhang een versnelling hoger en liet zijn landgenoot ter plaatse (11-7).