Logo

Het Taïwanese duo Chuang Chih-Yuan en Chen Chien-An verraste zwaar tijdens het dubbelspel bij de heren met een gouden medaille. Bij de dames stonden titelverdedigsters Li Xiaoxia en Guo Yue voor de derde opeenvolgende maal op het hoogste schavot.

Chuang Chih-Yuan en Chen Chien-An profiteerden maximaal van de vroege uitschakeling van het Chinese duo Chen Qi / Fang Bo in hun kwart van de tabel. De Japanse overwinnaars Kazuhiro Chan en Kenta Matsudaira klaarden die klus in de 1/8ste finale, maar sneuvelden daarna zelf met het kleinste verschil tegen het Taïwanese duo. Nadien moesten Chuang en Chen zelf de resterende Chinese tegenstand zien op te ruimen. Het tweede reekshoofd Wang Liqin/Zhou Yu werd in zes sets opzij gezet in de halve finales. In de finale ging het eerste reekshoofd Hao Shuai / Ma Lin in zowaar vier sets voor de bijl. Het verschil was echter klein: drie sets werden met amper twee punten verschil gewonnen.

Bij de dames stond er absoluut geen maat op titelverdedigsters Li Xiaoxia en Guo Yue. Gedurende het hele tornooi verloren ze slechts drie sets. Het Singaporese duo Feng Tian Wei en Yu Meng Yu bleek in de halve finale het beste weerstand te kunnen bieden met twee gewonnen sets. In de finale trokken Ding Ning en Liu Shiwen na winst in de openingsset alsnog aan het kortste eind. Voor Li Xiaoxia en Guo Yue is het de derde opeenvolgende wereldtitel in het dubbelspel na goud in 2009 (Yokohama) en 2011 (Rotterdam).