Logo

Stuntzege tegen Fransman Quentin Robinot houdt Belgische hoop levend

De Flanders Open kent een Belgische halve finalist bij de heren. Yannick Vostes wist zich voorbij het tweede reekshoofd Quentin Robinot te vechten.

 

Vostes was heel tevreden over zijn wedstrijd: "Ik ben bijzonder blij dat ik uitgerekend in België de halve finale van een groot tornooi haal. De steun van het publiek en het team was heel belangrijk."

De eerste set ging nog verlorennaar de Fransman. Yannick: "Ik had bij aanvang van de wedstrijd wat last van zijn service. Daarna heb ik mijn tactisch plan bijgesteld en zelf meer het initiatief genomen." Dat bleek de sleutel in deze wedstrijd te zijn, want Vostes verloor geen set meer tegen de jonge Fransman. "Ik speelde agressiever en bleef vrijwel fout.oos toen hij voor de hoge bal koos."

Vostes neemt het morgenochtend in de Berchemse sporthal Het Rooi op tegen de Pool Filip Szymanski, die in zijn halve finale de Zweed Oversjo wist te verslaan. In de andere finale staan de Taïwanees Huang Sheng-Sheng en de Duitser Steffen Mengel tegenover elkaar.

 

Bij de beloften ging de titel naar de Fransman Romain Lorentz. In de finale versloeg hij zijnlandgenoot Thomas Le Breton in vijf sets. De Slovaakse Barbora Balazova bleek in de finale bij de meisjes de betere van de verdedigend ingestelde Alina Arlouskaya uit Wit-Rusland