Logo

Finale beloften tussen Romain Lorentz and Thomas Le Breton

Yannick Vostes heeft zich in Antwerpen geplaatst voor de kwartfinales van de Flanders Open. Hij versloeg in de tweede ronde de Zweed Åkerström.

 

Het was geen makkelijke wedstrijd voor de nieuwe speler van Le Logis Auderghem. "Het is een a-typische speler, die op een zijde met noppen speelt en bovendien zijn palet regelmatig draait. In alle sets ben ik echter steeds goed begonnen. Alleen in de tweede heb ik te veel getwijfeld en zo zelf de fouten gemaakt". Uiteindelijk won Vostes zijn tweede wedstrijd in Sporthal Het Rooi in vijf sets. In de kwartfinale wacht vanavond de jonge Fransman Quentin Robinot, het tweede reekshoofd in Antwerpen.

Lauric Jean, de tweede Belg die de eerste ronde overleefde, kreeg met Romain Lorentz een te zware brok voorgeschoteld. Ondanks goed weerwerk wist de Fransman de strijd in zes sets in zijn voordeel te beslechten.

Jean was niet de enige Belg die vandaag het onderspit moest delven tegen Lorentz. In de kwartfinales van de beloften was de Fransman ook te sterk voor Julien Indeherberg. De speler van het tweede team van het Duitse Saarbrücken startte nochtans sterk tegen het eerste reekshoofd. Hij wist de eerste twee sets te winnen van de Fransman. Die wist zich echter terug in de wedstrijd te knokken en zelfs enkele ongunstige situaties alsnog in zijn voordeel om te zetten. Bij een 9-6 tussenstand in de zesde set, maakte Romain de wedstrijd uit door vijf punten op rij te scoren.

Het tweede reekshoofd bij de beloften, Thomas Le Breton, heeft een derde Belgische scalp aan zijn zegereeks in Het Rooi toegevoegd. Na Bierny en Merchez, moest ook Cedric Nuytinck zijn  meerdere erkennen in de Fransman. Bij een 0-1 achterstand wist de Oost-Vlaming de volgende twee sets met ruim verschil te winnen. In een bijzonder spannend slot van de vierde set wist hij enkele setballen te redden, maar kon hij de eigen mogelijkheden niet afwerken. Dat werd hem uiteindelijk 17-19 fataal. Le Breton stoomde daarna door naar de zege.

Beide Fransmannen haalden ondertussen ook de finale bij de -21-jarigen, na eerder makkelijke zeges tegen de Japanner Ryozaki (Le Breton) en de Duitser Duda (Lorentz). Bij de dames staan de Slovaakse Balazova en de Wit-Russische Arlouskaya vanavond tegenover elkaar.