Logo

Vostes en Jean enige overlevenden bij de senioren

Vier Belgen hebben de tweede tornooidag van de Flanders Open overleefd. Vostes en Jean spelen op vrijdag de tweede ronde bij de heren, terwijl Nuytinck en Indeherberg zijn doorgestoten tot de kwartfinales bij de beloften.

 

Voor Yannick Vostes was zijn wedstrijd tegen Anthony Tran in de eerste ronde bij de heren meteen zijn debuut in Het Rooi. In een wisselvallige wedstrijd wist hij de Zweed in vijf gales van zich af te houden. In de tweede ronde krijgt hij het gezelschap van Lauric Jean, die zich in een zware wedstrijd de betere was van Viktor Brodd, ook uit Zweden.

Minder goed verging het Robin Devos, die nooit in de wedstrijd kwam tegen Romain Lorentz. Cedric Merchez ging in een bijzonder spannende wedstrijd in vijf sets onderuit tegen de Franslan Thomas Le Breton. Ook reekshoofd Cedric Nuytinck overleefde de eerste ronde niet. In een thriller tegen de Duitser Qiu Liang trok hij in de zevende en beslissende set aan het kortste eind.

Eerder op de avond wist de Oost-Vlaming zich wel te plaatsen voor de kwartfinales bij de beloften. Na een aarzelend begin, hield ook hij Anthony Tran in bedwang. Julien Indeherberg zet zijn opvallende zegereeks bij de beloften verder. Na de zege van gisteren tegen Hampus Soderlund, reeg hij vandaag de genaturaliseerde Nederlander Borna Kovac, voorheen met de Kroatische nationaliteit, aan zijn zegereeks. morgen wacht de twee Belgen een lastige wedstrijd in de kwartfinales met respectievelijk Romain Lorentz (Julien) en Thomas Le Breton (Frankrijk) wachten de twee eerste reekshoofden hen op.

Voor Lisa Lung, de laatste actieve dame uit ons land, zit het sprookje er op. In de eerste ronde bij de dames wist ze een set af te snoepen van de Hongaarse Szandra Pergel. De Slovaakse Barbora Balazova, het eerste reekshoofd in Antwerpen, bleek in de 1/8ste finale bij de beloften een horde te veel.