Logo

Belgen sneuvelen onder handen van finalisten

 

Het vierde tornooi in het kader van het nieuwe Euro-Africa Sattelietcircuit kent een Iraanse winnaar: Noshad Alamiyan.

 

Het nummer 90 van de wereld was slechts het tweede reekshoofd in Rabat, maar kreeg in de finale verrassend de Koeweiti Ibrahem Al-Hasan (ITTF-259) tegenover zich. Ondanks het grote verschil op de wereldranglijst werd het een spannende aangelegenheid, die de Iraniër slechts met het kleinste verschil in de belle in zijn voordeel kon beslechten.

Al-Hasan was een onverwachte finalist, maar nadat hij het eerste reekshoofd — onze Jean-Michel Saive note bene — in de kwartfinale versloeg, kreeg ook de jonge Fransman Enzo Angles weinig vat op het spel van de Koeweiti. Alamiyan, die op korte tijd een bijzondere ruk voorwaarts heeft gemaakt op de wereldranglijst, verloor onderweg naar de finale slechts een set. Enkel zijn broer Nima kon hem die afsnoepen. Zelfs Yannick Vostes, tweede Belg en vijfde reekshoofd in Marokko, werd tijdens de halve finale in vier sets opzij gezet.

 

Bij de dames ging het goud naar de Zweedse Matilda Ekholm, die in de finale de Spaanse Sara Ramirez in zes sets opzij zette. Daar werd de sterktevolgorde dus wel gerespecteerd.