Logo

Oh Sang Eun sterkste bij de mannen in Brazilië

Zuid-Korea is de grootste slokop geweest tijdens de Open van Brazilië van voorbije week. Het land veroverde het goud bij zowel de mannen als de dames.

 

Voor de 35-jarige Kim Kyung Ah is het meteen haar derde titel in de ITTF World Tour 2012. Nadat ze vorige week nog in de finale haar meerdere moest erkennen in de Spaanse Shen Yanfei in Japan, geraakte de Singaporese Feng Tianwei, het eerste reekshoofd in Santos, niet door de verdediging van de Zuid-Koreaanse heen. Eerder was de verdedigster nog het sterkst in Spanje en Chili, terwijl ze in Koeweit tevreden moest zijn met zilver.

Bij de heren wist tweede reekshoofd Oh Sang Eun de titel weg te kapen voor zijn landgenoot Joo Sae Hyuk, de topfavoriet voor dit tornooi. De derde Zuid-Koreaan, Ryu Seung Min, werd verrassend in de kwartfinales uitgeschakeld door de Fransman Emannuel Lebesson. Van Europese kant wist ook Marcos Freitas de halve finales te halen.

De Belgische deelnemers (Jean-Michel Saive, Lauric Jean en Cedric Nuytinck) werden in de eerste ronde van de hoofdtabel uitgeschakeld. Nuytinck wist wel het zilver te behalen bij de beloften. Samen met Lauric behaalde hij tevens de kwartfinales van het dubbelspel, waarin ze kansloos werden gelaten door het Braziliaanse duo Monteiro/Tsuboi.